Mausteinen cajun kanaa chorizo.

6 personer
aika: 1 timme och 20 minuuttia

Du behöver:
2 keltainen Close (klyftade)
2 valkosipulinkynttä
1 ruokalusikallista voita
1 MSK olivolja
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 kupillista vettä
2 dl grädde
3 msk kycklingfond
1 krm chiliflakes
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1/2 röd chilifrukt (jauhettu)
2 msk bladpersilja (jauhettu)
2 lagerblad
1 hel majskyckling
3 -kanta MSD
4 chorizokorvar, kuten 300 g

Tee tämä:
Stek lök och vitlök i smör och olja.
Blanda ihop krossade tomaterna med tomatpuré, vatten, grädde och kycklingfond. Lägg i löken i tomatblandningen.
Blanda ihop kryddblandning med chiliflakes, chilijauhetta, oregano, spiskummin, hackad chili, bladpersilja och lagerblad.
Torka av kycklingen och pensla den med soja. Ta lite av kryddblandningen och gnid in kycklingen.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Häll i resten av kryddblandningen i tomatsåsen.
Blanda i kryddorna väl, lägg sedan i centimetertjocka skivor av chorizo korv. Häll över tomatsåsen runt om kycklingen.
Låt kycklingen lagas i ugn, 200° i ca 50–60 minuter.
Ös kycklingen då och då för att få ytterligare smak.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *