Pitkä keitetty chili on etuselkä tummaa suklaata.

6 personer
aika: 3 timmar och 45 minuuttia

Du behöver:
1 kg tärnad högrev
1 gul lök (jauhettu)
1 ruokalusikallista voita
1 msk olja
1 röd chilifrukt (jauhettu)
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 lagerblad
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
suolaa ja pippuria

Till servering:
2 dl crème fraiche

Tee tämä:
Putsa köttet och tärna det i bitar.
Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
Finhacka den färska chilin.
Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 tuntia.
Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
Smaka av grytan med limesaft, suolaa ja pippuria.
Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista,,en,pakolliset kentät on merkitty,,en,Nimi,,en,Verkkosivusto,,en,Lähetä Kommentti,,en. Required fields are marked *