Mitt julbord 2020

Detta är vad jag kommer fixa/laga till julafton.

På juldagen blir det traditionell kålsoppa med prinskorv. Kålsoppan görs på buljongen från kokning av julskinkan.

Kalla rätter på mitt julbordet

  • Inlagd Sill (löksill och Brantevikssill)
  • Gubbröra
  • Kokta Ägg med en klick majonäs och löjrom
  • Gravad lax
  • Hovmästarsås till laxen
  • Kalvsylta
  • Vörtbröd
  • Kavring

Varma rätter på julbordet

  • Köttbullar med rödbetssallad
  • Prinskorv
  • Julskinka med julsenap
  • Revbensspjäll
  • Kokt potatis
  • Temptation Jansson
  • Rödkål

Julens efterrätter och gottebord

  • Ris a la Malta
  • Pepparkakor
  • Panini allo zafferano
  • Clementiner
  • Dadlar
  • Nötter
  • Torkade fikon
  • Hemgjord kola (grädde, sirap och socker, 3 dl varje, koka upp till 132gr C ca 35-40 min)

Julens drycker

  • Glögg
  • Julmust
  • Julöl
  • Vanlig starköl
  • Julsnaps
  • Julgrogg (förmodligen värdens godaste GT)

lascia un commento

L'indirizzo email non verrà pubblicato,,en,i campi richiesti sono contrassegnati,,en,Nome,,en,Sito web,,en,Posta un commento,,en. Required fields are marked *