Surpresa oxfilé

Du behöver:

  • Filé, ca 250 gr per person
  • Olivolja och smör till stekning
  • En vitlöksklyfta
  • En knippe timjan
  • Sal e pimenta
  • Oströra:
    • 3 dl prästost eller västerbottenost, 1 dl valnötter, 1 dl créme fraiche

Gör så här:

  • Salta och peppra köttet och bryn det i en het panna i olivolja, sen i med smör, vitlöksklyfta och timjan
  • Ös köttet medans det steker, se till att du får en grymt stekyta
  • Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, och baka i ugnen på låg temperatur i ca 100 gr tills köttet uppnår 50 grader, ta ur köttet ur ugnen. Öka temp i ugnen till 225 gr.
  • Rör ihop ost, nötter och crème fraiche till oströran.
  • Lägg oströran på köttet. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 58°-60 gr, om köttet önskas rosa.
  • Önskas rödvinssås, se recept rödvinssås

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *