Piroger med rökt sidfläsk

ingredientes
vetemjöl 5 dl
salt 2 tsk
mjölk 5 dl
ovos 1 st
gul lök 1 st
svartpeppar 1 krm
jäst 50 g
rökt sidfläsk 300 g
grahamsmjöl 5 dl
smör 50 g

1 Smula ner jästen i en degblandare. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm upp till fingervarmt (37° C)

2 Häll sedan den varma mjölken över jästen och lös upp den lite i taget. Tillsätt mjöl och salt i blandaren och låt det blanda i fem minuter till en slät deg. Täck över och låt jäsa i cirka 1 timme.

3 Kavla sedan ut degen i 1/2 cm storlek. Tag ett glas och gör runda avtryck i cirka tio cm i diameter.

4 Gör nu fyllningen. Tärna fläsket och hacka löken, låt det svetta i smör i en panna. Smaksätt med lite salt och peppar och låt det sedan svalna.

5 Lägg fyllningen på ena halvan av pirogen och vik över den andra. Tryck till med en gaffel i skarven och lägg sedan pirogerna på plåtar och låt de jäsa i ytterligare 15 minutos.

6 Vispa upp ägget och pensla pirogerna.

7 Grädda i cirka 15 minuter på 225°C i ugnen tills de har fått en gyllengul färg.

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *