Pistageglass, Gelato Di Pistacchio


10 portioner,ingredientes

200 g osaltade skalade pistagenötter
400 g strösocker (plus 80 g extra)
700 ml de leite 3%
300 creme ml
10 stora ekologiska äggulor

Lägg pistagenätterna i en mixer tillsammans med de extra 80 g socker. Mixa det hela först i puls sedan i full fart till ett finfint pulver.

Ta fram en tjockbottnad kastrull och värm mjölk och grädde till exakt kokpunkten och ta direkt kastrullen av värmen.

Blanda ägg och socker i en matberedare och vispa samman det hela i cirka 8 minutos. Tillsätt då den varma gräddmjölken och låt maskinen gå på lägsta varv hela tiden. När allt är ihopvispat, häll tillbaka smeten i kastrullen och värm sakta, sakta över svag värme tills smeten lätt fastnar och ”stannar kvar” på baksidan av en träslev. Det tar cirka 10-15 minutos.
Ta då kastrullen från värmen och vispa ner pistagepulvret. Blanda väl och sila sedan smeten genom en finmaskig sil, ner i en bunke.
Låt smeten svalna i kylskåp i 12 timmar innan den körs i glassmaskin. Sobre 30-40 minuter i maskinen sen in i frysen i ett gäng timmar. Låt glassen stå framme några minuter innan servering.

Deixe uma resposta,,en,Seu endereço de email não será publicado,,en,Campos obrigatórios são marcados,,en,Nome,,en,Local na rede Internet,,en,Post Comment,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *