Rekesmørbrød

Ingredienser til 4 personer (4 st mackor)

  • 4 egg
  • 1 dl majonnäs
  • 2 ss dill
  • 1 krm salt
  • 1 kg räkor, med skal
  • 4 brödskivor, vafri sort
  • smør
  • gröna salladsblad
  • gurka, i tunna skivor
  • Till garnering
  • 1 knippe dill
  • sitronskiver

Gjør dette:

  1. Koka äggen, jeg ca 8 minuter, gärna med en lite krämig kärna kvar i mitten.
  2. Skala och skär äggen i skivor.
  3. Blanda majonnäs med finhackad dill och en nypa salt.

Hemslungad Majonäs

  • 2 st äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 msk salt
  • 2,5 dl rappsolja
  • hvit pepper
  • Tabasco

Gör majonäsen så här:

  1. Vispa upp äggulor, dijonsenap, vitvinsvinäger och salt, mängden salt är lite svår när man saltar
  2. Droppa i oljan till att börja med medans du vispar. När den tjocknar kan du öka takten med oljan.
  3. Vispa tills majonnäsen är riktigt tjock, då passar den bra i dressingar (går alltid att späda med lite vatten om man vill ha den lösare).
  4. Smaka av med några droppar tabasco, salta ev. mer och ha även i vitpeppar.

Legg igjen et svar,,en,Avbryt svar,,en,Din e-postadresse vil ikke bli publisert,,en,Obligatoriske felt er merket,,en,Navn,,en,e-post,,en,nettsted,,en,post Kommentar,,en

Your email address will not be published. Required fields are marked *