Tjocka Revbensspjäll

Ingrediënten:

Steg nr 1: Sätt ungen på 150 gr C

  • 1,2 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 liten bit färsk ingefära Ca 10-15 st hela kryddpeppar
  • 1-1,5 Elke steranijs
  • 10-15 st hela kryddnejlikor
  • 1 theelepel gele mosterdzaadjes
  • 1 msk brun farin strö
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk flytande honung
  • salt svartpeppar

Gör sen så här:

  1. Stöt alla kryddor i en mortel till en bra finfördelning
  2. Salta och peppra ribbsen på båda sidor i en form.
  3. Gnid in ribbsen med alla andra kryddorna, sojan och honungen.
  4. Lägg allt i dubbelt foliepaket så att det är riktigt tätt
  5. Låt foliepaketet stå i mitten av ungen ( i en form) ik ca 2 uur.
  6. Ta ut rbibsen, höj värmen i ugnen till 220 gr C
  7. Lägg ribbsen på ett galler med ett bläck under.
  8. Pensa över allt som blivit till marinad i foliepaketet på ribbsen
  9. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min eller till ribbsen har fått fin värme.
  10. Gör en god gräddsås, koka potatis och servera ribbsen med gräddsås och kokt potatis och ev lite svartvinbärsgele

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd,,en,Verplichte velden zijn gemarkeerd,,en,Naam,,en,Website,,en,Plaats een reactie,,en. Required fields are marked *