Riscripstårta

INGREDIENSER

 

  •  4 ST ÄGGVITOR
  • 2 DL SOCKER
  • 3 DL RISCRISP (FLINGOR)

 FYLLNING

  • 1 DL GRÄDDE
  • 4 ST ÄGGULOR
  • 1 DL SOCKER
  • 1 MSK VETEMJÖL
  • 1 MSK VANILJSOCKER

 GÖR SÅ HÄR:

  1. ÄGGVITOR VISPAS HÅRT.
  2. SOCKER OCH RISCRISP VÄNDES NER I ÄGGVITORNA.
  3. GRÄDDAS SEDAN PÅ SMORT SMÖRPAPPER I LÅNGPANNA 125 GR C I 100 MIN,
  4. LÅT SEDAN KALLNA.
  5. FYLLNINGEN SJUDES IHOP SAKTA, RÖR OM HELA TIDEN.
  6. RÖR SEDAN NED CA 100 GR MARGARIN NÄR SMETEN SVALNAT LITE.
  7. DELA SEDAN KAKAN PÅ MITTEN MED EN KNIV VÄLDIGT FÖRSIKTIGT. DELA DEN NÄR DEN FORTFARANDE ÄR VARM.
  8. LÅT SEDAN STÅ OCH KALLNA.
  9. BRED KRÄMEN MELLAN DELARNA OCH LÄGG SEDAN IHOP DELARNA TILL EN TÅRTA.
  10. DÄREFTER KAN DEN FAKTISKT FRYSAS FÖR ATT TA FRAM NÄR MAN VILL.

GARNERA MED VISPGRÄDDE OCH FÄRSKA VALFRIA BÄR.

ENJOY

Kommentera gärna inlägget :-)

Min barndoms beach, mina tankar, mina intryck, mina samlade recept, mitt liv…

%d bloggare gillar detta: