Världens bästa tårtbotten

4 ägg
2 dl socker
1dl (60 gr) vetemjöl
1dl (80gr) potatismjöl
1 tsk bakpulver
Smör och mjöl till formen

1. Ugnen på 175 gr C.
2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke med elvisp, ca 3 min.
4. Blanda vetemjöl, potatismjöl, och bakpulver i en annan bunke.
5. Sikta ner mjölblandningen i äggblandningen.
6. Blanda försiktigt med en slickepott till jämn smet.
7. Häll smeten i formen.
8. Grädda i nedra delen av ugnen i ca 30 min.
9. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr.
10. Låt svalna helt. Låt kakan stå 15 min när den kommit ur ugnen och stjälp sedan upp den ur formen.
12. När kakan svalnat helt, skär den i tre delar.
13. Om kakan blir toppig, vänd den så att understa delen hamnar överst.

Enjoy !
El Sunko

Kommentera gärna inlägget :-)

Min barndoms beach, mina tankar, mina intryck, mina samlade recept, mitt liv…

%d bloggare gillar detta: