Pitepalt

Pitepalt
Mer norrländskt än så här kan det väl inte bli? Palt med bogfläsk som serveras med smör

4 potioner (VILKET ÄR LITE LÖJLIGT….MAN GÖR JU FÖR 20 VARJE GÅNG)

EN STOR FET SYLTKITTEL

1 KG Potatis
2-4 dl VETEMJÖL/KG POTATIS
500 GR BOGFLÄSK SKURET I TÄRNINGAR
SALT EFTER SMAK
1 KG EXTRA SALTAT SMÖR

Gör så här:
1. SKALA POTATISEN.
2. MAL DEN I EN KÖTTKVARN.
3. BLANDA POTATIS MED MJÖL & SALT.
4. KNÅDA IHOP TILL EN DEG SOM INTE FÅR VARA FÖR FAST.
5. TA EN DEL DEG OCH LÄGG I EN BIT FLÄKS I MITTEN, TA YTTERLIGARE DEG OCH   GÖR DETTA TILL EN BOLL.
6. LÄGG PALTARNA I KOKANDE SALTAT VATTEN I DEN FETA GRYTAN.
7. LÅT KOKA OCH RÖR OM SÅ ATT INTE PALTARNA FASTNAR I GRYTBOTTEN. EFTER ETT TAG FLYTER PALTARNA UPP TILL YTAN.
8. KOKA CA 1 TIM.
9. SERVERA MED SMÖRPAKETET MITT PÅ BORDET OCH DRYCKEN SKALL GIVETVIS VARA ISKALL MJÖLK..

Kommentera gärna inlägget :-)

Min barndoms beach, mina tankar, mina intryck, mina samlade recept, mitt liv…

%d bloggare gillar detta: