Ceasarsallad Old School

Ingredienser:

4 kycklingklubbor
1 Ciabata
3 kvistar rosmarin
Salt och peppar
Olivolja
12 skivor Bacon eller Pancetta
1/2 Vitlöksklyfta
4 st Sardeller
Ca 75 gr Parmesanost
1 rågad msk Crème fraîche
Saften fr 1 Citron
Romansallad, 2-3 st salladshuvuden

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 gr. Lägg kycklingklubborna i en ugnsform, lägg även i brödbitarna.
Krydda med rosmarin, salt och peppar och ringla över olivoljan. Blanda ingredienserna väl med dina händer och lägg klubborna överst och krutongerna underst, så att klubborna vilar på krutongerna. Sätt nu in formen i ugnen.

Efter ca 45 min bör kycklingen vara klar, ta ut formen lägg på bacon eller pancettan över kycklingen och krutongerna och ställ tillbaka formen i ugnen i ytterligare 15 till 20 minuter så att allting får en knaprig yta. Ta ut formen ur ugnen och ställ åt sidan så att kycklings hinner svalna lite. Alltså tid i unge totalt bör inte vara mer än 45 minuter.

Stöt vitlöken och sardellerna med mortel till ett mos. Skrapa ned moset i en bunke och vispa samman med parmesan, créme fraishe, citronsaft, samt tre gånger så mycket olivolja som citronsaft. Salta och peppra dressingen efter smak.

Dra loss köttet från kycklingen och dela det i grova bitar tillsammans med krutongerna och pancettan/baconet.

Skölj salladsbladen, slunga dem torra och dela på dem. Riv dem i botar och blanda sedan med kyckling, krutonger, pancetta/bacon och den krämiga ostdoftande dressingen. Hyvla över lite permesan över allting.

20130816-185212.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *