Grym vitkålssallad

6 portioner

2 morötter
1 fänkål
3-4 rädisor
1 rödbeta
1 kålrot
1/2 liter rotselleri
400 gr rödkål och vitkål
1/2 rödlök
1 schalottenlök
saft fr 1 citron
olivolja
mynta, persilja och körvel…en näve hackat tillsammans…
2 1/2 dl yogurt
2 msk senap
salt och peppar

Strimla morötter, fänkål, och det du tänker använda av rädisorna, rödbetan, kålrot, och rotsellerin ( minst två av dessa) med en madolin. Lägg allting sedan i en bunke.
Skiva nu kål, lök och schalottenlök så tunt som möjligt och tillsätt dessa i bunken.

Blanda nu i en annan bunke en dressing gjord på: hälften av ctronsaften, en skvätt olivolja, de hackade örterna, yoghurten, och senapen. Häll över dressingen över grönsakerna och blanda väl. Salta och peppra och tillsätt…om du vill…resterande citronsaft.

Funkar till allt grillat, söndagsstek, osv. Ringla lite extre olivolja över vid serveringen.
Enjoy!

Kommentera gärna inlägget :-)

Min barndoms beach, mina tankar, mina intryck, mina samlade recept, mitt liv…

%d bloggare gillar detta: