Galettes au lard,,sv,vetemj,,sv,mj,,en,p,,et,gg,,en,gul l,,en,k,,en,pincements,,sv,j,,en,kt sidfl,,en,sk,,en,grahamsmj,,en,sm,,en,Crumble j,,sv,pierre dans un degblandare,,da,Sm,,en,lt sm,,en,année dans une casserole et h,,sv,ll i mj,,en,lken,,sv,K jusqu'à tiède,,sv,LL alors le mj chaud,,sv,voir j,,es,pierre et L,,sv,s peu à peu,,sv,jusqu'à ce que,,sv,tt mj,,en,l et le sel dans le mélangeur et L,,sv,t le mélange pendant cinq minutes à une sl,,sv,t °,,en,ck,,en,ver, et L,,sv,t j,,en,ladite au sujet de,,sv,Etaler la pâte, la,,sv,cm taille,,sv,Prenez un verre et g,,sv,r impression ronde dans une dizaine de cm de diamètre,,sv,R Maintenant, le remplissage,,sv,fl arn,,en,chié et hacher l,,sv,ken,,en,t det svetta i sm,,en,r i en panna,,en,Smaks,,et,tt avec du sel et du poivre et L,,sv,t On laisse ensuite refroidir,,sv,gg remplissage p,,sv,une moitié de pliage et pâteux,,sv,au cours de la seconde,,sv,Presse avec une fourchette dans le joint et l,,sv,gg PASTIES alors p,,sv,PL,,en,prendre et L,,sv,t j,,es,ledit autre,,sv,attiser,,sv,ajouter et pasties brosse,,sv,DDA d'environ,,sv,minutes p,,sv

Ingrédients
vetemjöl 5 dl
sel 2 tsk
mjölk 5 dl
œufs 1 st
gul lök 1 st
svartpeppar 1 krm
jäst 50 g
lard fumé 300 g
grahamsmjöl 5 dl
smör 50 g

1 Smula ner jästen i en degblandare. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm upp till fingervarmt (37°C)

2 Häll sedan den varma mjölken över jästen och lös upp den lite i taget. Tillsätt mjöl och salt i blandaren och låt det blanda i fem minuter till en slät deg. Täck över och låt jäsa i cirka 1 heure.

3 Kavla sedan ut degen i 1/2 cm storlek. Tag ett glas och gör runda avtryck i cirka tio cm i diameter.

4 Gör nu fyllningen. Tärna fläsket och hacka löken, låt det svetta i smör i en panna. Smaksätt med lite salt och peppar och låt det sedan svalna.

5 Lägg fyllningen på ena halvan av pirogen och vik över den andra. Tryck till med en gaffel i skarven och lägg sedan pirogerna på plåtar och låt de jäsa i ytterligare 15 procès-verbal.

6 Vispa upp ägget och pensla pirogerna.

7 Grädda i cirka 15 minuter på 225°C i ugnen tills de har fått en gyllengul färg.

Omvandlingstabell

Fluid Ondes – U.S Cups – Svensk måttsats – Milliliter

1 teaspoon = 1 tsk = 5 ml
1/4 ounce = 2 teaspoons = 1 dessertsked = 7 ml
1/2 ounce = 1 tablespoon = 1 msk = 15 ml
1 ounce = 2 tablespoons = 2 msk = 28 ml
2 ounces = 1/4 cup = 4 msk = 56 ml
4 ounces = 1/2  cup= 1,1 dl = 110 ml
5 ounces = – =1,4 dl =140 ml
6 ounces = 3/4 cup = 1,7 dl = 170 ml
8 ounces = 1 cup = 2,25 dl = 225 ml
9 ounces = – = 2,5 dl (1/4 liter) = 250 ml
10 ounces = 1 1/4 cups = 2,8 dl = 280 ml
12 ounces = 1 1/2 cups = 3,4 dl = 340 ml
15 ounces = – = 4,2 dl = 420 ml
16 ounces = 2 cups = 4,5 dl = 450 ml
18 ounces = 2 1/4 cups = 5 dl = 500 ml
20 ounces = 2 1/2 cups = 5,6 dl = 560 ml
24 ounces = 3 cups = 6,75 dl = 675 ml
25 ounces = – = 7 dl = 700 ml
27 ounces = 3 1/2 cups = 7,5 dl (3/4 liter) = 750 ml
30 ounces = 3 3/4 cups = 8,4 dl = 840 ml
32 ounces = 4 cups = 9 dl = 900 ml

Fahrenheit och Celsius
I Sverige mäter man ugnstemperaturer i Celsius och i USA använder man sig av Fahrenheit. 

Faör att omvandla Celsius till Fahrenheit får du multiplicera antal grader Celsius med 9, dividera med 5 och addera med 32.

Faör att omvandla Fahrenheit till Celsius får du börja med att dra av 32, multiplicera med 5 och dividera med 9.

Här får du några exempel på Fahrenheit och Celsius. Grader i Celsius är avrundat till heltal.
575 Fahrenheit = 302 Celsius 
550 Fahrenheit = 288 Celsius
525 Fahrenheit = 274 Celsius
500 Fahrenheit = 260 Celsius
475 Fahrenheit = 260 Celsius
450 Fahrenheit = 232 Celsius
400 Fahrenheit = 204 Celsius
375 Fahrenheit = 191 Celsius
350 Fahrenheit = 177 Celsius
325 Fahrenheit = 163 Celsius
300 Fahrenheit = 149 Celsius
275 Fahrenheit = 135 Celsius
250 Fahrenheit = 121 Celsius
225 Fahrenheit = 107 Celsius
200 Fahrenheit = 93 Celsius