Sillinläggning, tradiotinell

innihaldsefni:

  • Urvattnade sillfiléer
  • 3-2-1-lag dvs 3 dl vatten, 2 dl socker och 1 dl ättika (12%)
  • 1 st morot
  • ⅓ gul lök
  • ½ röd lök
  • 5 st Kryddnejlokor
  • ½ tsk vitpepparkorn
  • 2 tsk kryddpepparkorn
  • 1-2 st lagerblad
  1. Värm upp vatten i en kastrull, tillsätt socker och ättika tills allt socker har blandats med vattnet
  2. Låt lagen svalna
  3. Sätt en burk i ugen på 100 gr C i ca 10-15 mig (för desinfektion)
  4. Slanta morötterna
  5. Hacka lök eller görbåtarav löken
  6. Varva sill, lök, lagerblad och kryddor i burken
  7. Häll över lagen i burken över allting
  8. Låt stå i kylen 1-2 dagar innan servering

Skildu eftir skilaboð

Netfangið þitt verður ekki birt,,en,Nauðsynlegir reitir eru merktir,,en,heiti,,en,Vefsíða,,en,Post Comment,,en. Required fields are marked *