innihaldsefni:
- Urvattnade sillfiléer
 - 3-2-1-lag dvs 3 dl vatten, 2 dl socker och 1 dl ättika (12%)
 - 1 st morot
 - ⅓ gul lök
 - ½ röd lök
 - 5 st Kryddnejlokor
 - ½ tsk vitpepparkorn
 - 2 tsk kryddpepparkorn
 - 1-2 st lagerblad
 
- Värm upp vatten i en kastrull, tillsätt socker och ättika tills allt socker har blandats med vattnet
 - Låt lagen svalna
 - Sätt en burk i ugen på 100 gr C i ca 10-15 mig (för desinfektion)
 - Slanta morötterna
 - Hacka lök eller gör “båtar” av löken
 - Varva sill, lök, lagerblad och kryddor i burken
 - Häll över lagen i burken över allting
 - Låt stå i kylen 1-2 dagar innan servering