Hamburger fait maison avec des accessoires impressionnants

Hemmalda hamburgers

8 st

800 g poitrine
150 lard fumé
le beurre et l'huile de canola

Coupez les membranes de högreven et les couper en morceaux.
Coupez la couenne de lard et les couper en morceaux.
Ajouter toute la viande dans un sac et le placer dans le congélateur pendant moins de 20 minutes.
Assemblez le hachoir à viande sur une employée de maison et de mettre un bol sur.
Sortez la viande du congélateur et moudre.
Façonner les huit hamburgers plats et les faire frire dans du beurre et de l'huile de canola dans une poêle chaude ou grill.

Oignons caramélisés

2 gros oignons jaunes
le beurre et l'huile de canola
1 sucre cuillère à café
1/2 sel tsk
1/2 tasses d'eau

Trancher l'oignon et les faire frire dans du beurre brun doré et l'huile de canola avec le sucre et le sel.
Verser dans l'eau et laisser bouillir dans l'oignon à feu doux.

Frites frits

4 parties

6 les pommes de terre de taille Mealy
1/2 litres d'huile de colza
sel

Peler les pommes de terre et les couper en bâtonnets.
Chauffer l'huile de canola dans une casserole.
Avoir un couvercle de casserole à portée de main au cas où l'huile doit arriver à se enflammer.
Passez quelques pommes de terre à la fois et faire frire jusqu'à ce qu'ils soient légèrement dorés.
Puis prendre avec une écumoire et les égoutter sur du papier.
Lorsque toutes les pommes de terre förfriterats, le frit une seconde fois, puis obtiendrez la couleur brun doré.
Quand il a laisser égoutter sur du papier de cuisine.
Assaisonner de sel et servir très rapidement.

Flippin’ Burgers hamburgerbröd

11 st á 70 gr

20 gram jäst
2,5 tasse de lait entier
425 gram vetemjöl special
12,5 gram strösocker
7,5 gram salt
25 gram honung
37,5 gram rapsolja

Pensling:
1 œufs
1 nypa salt
1 skvätt vatten

Pour ce faire,:
Lös upp jästen i mjölken i hushållsassistentens bunke.
Väg upp mjöl, sel, socker mjölk, honung och rapsolja och häll det i bunken med jästblandningen.
Knåda degen i maskinen på medelhastighet i ca.12 minuter.
Sätt lock eller plastfolie på bunken och låt jäsa i 30 – 60 procès-verbal.
Degen ska dubbla sin storlek.

Sätt ugn på 40 gr och dela under tiden degen i 11 lika delar
Rundriv, rund slät boll, degen lätt för hand på mjölat bakbord , varje bit ska väga ca.70 gram.
Rulla alltså till bollar och lägg dem på en smörad plåt. Platta sedan till bullarna med handflatan.
Stäng av ugnen och fyll en plåt med fingervarmt vatten och ställ på botten av ugnen. Ställ in plåtarna med bröden i mitten av ugnen och låt jäsa i ca 60 – 80 minuter tills de dubblat sin storlek.

Sätt ugnen på 230 grader.
Vispa ägg, salt och vatten med en gaffel.
Pensla hamburgerbröden, sätt in i ugnen, sänk värmen till 215 gr och grädda dem sedan i 6 – 8 minuter tills gyllenbruna.
Varje bröd ska vara ca 9 cm i diameter när det klara.

Överkurs: Stick en ugnstermometer i en av dem efter några minuter, när termometern når 93 grader är de färdiga.

Pepparsås

Ingrédients
2 msk hel vitpeppar
0.5 msk grönpeppar
1 st schalottenlök (skalad, finhackad)
0.5 msk estragon finhackad
2 msk konjak
1 dl rödvin
2 dl crème
3 dl reducerad, hemgjord kalvfond (eller utspädd från koncentrerad) )

Pour ce faire,
Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.
Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak.
OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.

Tommy Myllymäkis perfekta guacamole

…en avocadoröra som är god som dipp till nachos.

1 skål

Ingrédients:
0,5 chili, urkärnad
0,5 tomat
2 avokado
2 tsk färskpressad limesaft 

1 vitlöksklyfta
3/4 sel tsk
2 msk olivolja
Hackad koriander efter smak
Svartpeppar
Nachos till servering

Pour ce faire,:
1. Finhacka chilin och kärna ur tomaten.
2. Kärna och gröp ur avokadorna och hacka dem.
3. Tillsätt limesaft och chili i en skål med avokadon och tomaterna.
4. Rör runt.
5. Riv ner vitlöken och smaka av med salt och svartpeppar.
6. Hacka koriander fint, blanda i efter smak och blanda runt guacamolen med olivoljan.

Jouir!

Hembakat Hamburgerbröd

Hamburgerbröd
ger ca 10 bröd

2,5 tasses d'eau
0,5 dl mjölk
1/4 pkt jäst
2 sucre granulé cuillères à soupe
2 sel tsk
1 medelstort ägg
40 g smör (comme 2 msk)
525 g vetemjöl special eller manitobamjöl (comme 8,5 dl)

Pour ce faire,:
1) Smält smöret, vänd ner vatten, mjölk och värm till 37 grader.
2) Smula ner jästen i vätskan och rör tills den löst sig.
3) Vispa ägget.
4) Ta fram hushållsassistenten och blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt jästvätskan och det vispade ägget.
5) Låt knåda i cirka 10 minuter med degblandare. Dubbla tiden om du kör för hand.
6) Täck bunken med plastfolie och jäs till dubbel storlek (comme 1-2 t)
7) Ta ut degen och dela i 10 bitar. Forma till bullar, lägg på en plåt och platta till lätt med handen.
8) Täck med en kökshandduk och låt jäsa till dubbel storlek (comme 1-2 t)
9) Pensla med en äggula
10) Grädda på 200 grader i cirka 13-15 min eller tills de är gyllenbruna.
11) Låt bröden svalna något och lägg sedan hamburgerbröden i en plastpåse så blir de riktigt mjuka.

Bröden går bra att frysa.

Buffalo Chicken Burgers with Blue Cheese Mayo

Serves: 4 // Prep time: 20 minutes | Grilling time: 8 to 10 minutes

INGREDIENTS

MAYO

⅓ cup mayonnaise
⅓ cup crumbled blue cheese
2 teaspoons cider vinegar
1 teaspoon hot pepper sauce
½ rib celery, cut crosswise into thin slices
PATTIES

1-¼ pounds ground chicken, preferably thigh meat
½ cup panko bread crumbs
3 tablespoons hot pepper sauce
2 tablespoons finely chopped fresh chives
½ teaspoon kosher salt
Extra-virgin olive oil
4 hamburger buns, split
4 large leaves iceberg lettuce, thinly sliced
INSTRUCTIONS

Combine the mayo ingredients, except the celery, and mash well with a fork. Stir in the celery. Cover and refrigerate until ready to use.

Mix the patty ingredients, and then gently form four patties of equal size, each about 1 inch thick. With your thumb or the back of a spoon, make a shallow indentation about 1 inch wide in the center of the patties to prevent them from forming a dome as they cook. Refrigerate the patties until ready to grill.

Prepare the grill for direct cooking over medium heat (350° to 450°F).

Brush the patties with oil, and then grill over direct medium heat, with the lid closed, until fully cooked (165°F), 8 to 10 minutes, turning once. During the last 30 seconds to 1 minute of grilling time, toast the buns, cut side down, over direct heat.

Spread the cut side of each bun with the blue cheese mayo, and then top with lettuce and a patty. Serve warm.

{\rtf1\ansi\ansicpg1252
{\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 .HelveticaNeueInterface-Regular;}
{\colortbl;\red255\green255\blue255;\red34\green34\blue34;}
\deftab720
\pard\pardeftab720\partightenfactor0

\f0\fs28 \cf2 \expnd0\expndtw0\kerning0
\outl0\strokewidth0 \strokec2 \
}

Last race results from Belgium (Spa)

Pos Driver Team Time/Retired Pts
1 Lewis Hamilton Mercedes 1:19:10.236 25
2 Nico Rosberg Mercedes +3.1 secs 18
3 Felipe Massa Williams-Mercedes +25.0 secs 15
4 Valtteri Bottas Williams-Mercedes +40.7 secs 12
5 Daniel Ricciardo Red Bull Racing-Renault +50.3 secs 10
6 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault +59.9 secs 8
7 Sergio Perez Force India-Mercedes +62.5 secs 6
8 Jenson Button McLaren-Mercedes +63.0 secs 4
9 Kimi Raikkonen Ferrari +63.5 secs 2
10 Kevin Magnussen McLaren-Mercedes +66.1 secs 1
11 Daniil Kvyat STR-Renault +71.1 secs
12 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes +72.6 secs
13 Jean-Eric Vergne STR-Renault +73.0 secs
14 Pastor Maldonado Lotus-Renault +1 Lap
15 Adrian Sutil Sauber-Ferrari +1 Lap
16 Romain Grosjean Lotus-Renault +1 Lap
17 Kamui Kobayashi Caterham-Renault +1 Lap
18 Jules Bianchi Marussia-Ferrari +1 Lap
19 Marcus Ericsson Caterham-Renault +2 Laps
20 Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari +2 Laps
Ret Fernando Alonso Ferrari ERS
Ret Max Chilton Marussia-Ferrari Accident