Entrecote Grillspett A La Morberg

Ingrédients
entrecote, comme (4 skivor à 150-200g)) 800 g
8-12 grillspett
sel et poivre

Marinad
vitlöksklyftor 2 st
schalottenlökar 2 st
färsk ananas 0.25 st
timjan i kruka 0.25
gräslök 1 empaqueter
bladpersilja 1 empaqueter
habanero (chilifrukt) 0.25 st
olivolja 1.5 dl

Jamaica BBQ-sås
färsk ananas 0.5 st
papaya 0.5 st
jordnötter 1 dl
peppar 2 msk
citron, saften av 0.5 st
habanero 0,5 st (eller ¼ om du inte vill ha så stark sås)
myntablad 6 st
olivolja 4 msk

Pour ce faire,:
1 Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.
2 Marinad: Skala vitlöksklyftorna och schalottenlöken.
Skär bort skalet på 1/4 dels bit av ananasen.
Skär alltsammans i mindre bitar och mixa till en slät sås med resten av ingredienserna.
3 Entrecôte: Skär bort senor från köttet. Strimla det sedan i ”fingerstora” bitar och trä upp det på spetten.
Lägg spetten på ett fat, häll på marinaden och se till att den täcker köttet runt om.
Låt marinera i 1–2 timmar.
4 Salta och peppra på köttet och grilla sedan spetten runt om i 2–3 minuter.
5 Jamaican BBQ-sås: Skär bort skalet på en halv ananas och en halv papaya.
Skär frukten i mindre bitar och lägg den i en mixer.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät sås.

Svartvinbärssorbé

Ingrédients
vatten 1 dl
strösocker 1 dl
citronsaft 2 msk
cassis 300 g

Faites comme Morberg

1 Faire bouillir le sucre et l'eau dans une casserole jusqu'à ce que le sucre soit dissous et le liquide devient clair, puis laisser refroidir.
2 Mélanger les groseilles et la souche éventuellement éliminer les peaux et les graines avec un nätsil.
3 Mélanger le sirop et vinbärspurén et assaisonner avec le jus de citron.
4 Ensuite, exécutez la machine à crème glacée ou ranger dans le congélateur pendant environ 4 timmar. Rappelez-vous de déplacer quelqu'un toutes les heures pour que la crème glacée devient aérée.
Photos

Salade de pâtes avec du fromage feta et avocat,sv

Ingrédients
Kokt penne 1 l
feta 100 g
tomater 3 st
avokado 2 st
rödlök 1 st
blanc partie inférieure d'un poireau 10 cm
rapsolja 1 dl
olivolja 0.5 dl
vitlöksklyftor 2 st
basilic frais 1 pot
gräslök 1 empaqueter
sel et poivre

Simple et très bon, parfait quand vous le voulez, vous pouvez rapidement.
Assurez-vous de trouver de bons avocats car il est une partie importante de cette salade.

Sommar Bea

Ingrédients

  • smör 250 gram
  • schalottenlökar 2 stycken
  • kvist färsk dragon el inlagd på burk 1
  • hela vitpepparkorn 8 stycken
  • rödvinsvinäger 0.5 deciliter
  • vatten 0.5 deciliter
  • äggulor 4 stycken
  • hackad persilja 1 matsked
  • hackad färsk dragon 1 msk
  • sel et poivre

Lättast att lyckas med superb bea är att försöka hålla samtliga ingredienser på samma temperatur.

 30 ma, Sås för 4 port.

Pour ce faire,

1 Börja med att smälta smöret på svag värme i en kastrull. När det är smält så ta av kastrullen från plattan men håll det fortfarande varmt.

2 Finhacka schalottenlöken och lägg den i en ny kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka upp och låt det reduceras till ungefär hälften.

3 Sila sedan av den reducerade lökskyn i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.

4 Rör ner äggulorna i skyn och vispa tills såsen tjocknar.

5 Tag nu bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta i det smälta smöret i en fin och tunn stråle under vispning.

6 Strö i lite hackad persilja och dragon, smaka av med salt och peppar.