Lange gekocht Chili auf Chuck Steak mit dunkler Schokolade.

6 Personen
Tid: 3 timmar och 45 Minuten

Du behöver:
1 kg tärnad högrev
1 gul lök (finhackad)
1 msk smör
1 MSK Öl
1 röd chilifrukt (finhackad)
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 Lorbeer
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
Salz und Pfeffer

Bis dienen:
2 dl crème fraiche

Tun Sie dies:
Putsa köttet och tärna det i bitar.
Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
Finhacka den färska chilin.
Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 Stunden.
Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
Smaka av grytan med limesaft, Salz und Pfeffer.
Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

Thai Fischsuppe mit Garnelen.

6 Personen
Tid: 40 Minuten

Du behöver:
3 Zitronengras
1 MSK Öl
3 Esslöffel rote Thai-Curry
2 Dosen Kokosmilch
2 Rhoda chilifrukter (finhackade)
1 vitlöksklyfta (hackad)
2 Esslöffel fein geriebener Ingwer
1 kryddmått chiliflakes
1 lime, abgeriebene Schale und Saft
1 EL gehackte Koriander
Salz
1 kg koljafilé
1/2 kg räkor med skal

Tun Sie dies:
Banka citrongräset mit der Welle des Messers (Aromen freizugeben).
Erhitzen Sie eine Pfanne und gießen Sie in dem Öl und dem roten Currypaste und braten Sie eine kleine Weile.
Gießen Sie in der Kokosmilch und fügen Sie das Zitronengras.
Låt koka upp.
Fügen Sie alle Gewürze, Niet Limettenschale och Limettensaft. Saison, vielleicht ein wenig Salz hinzufügen, wenn nötig.
Schälen Sie die Garnelen und schneiden Sie den Fisch in Würfel. Fügen Sie den Fisch und kochen mit in wenigen Minuten. Rufen Sie Zitronengras.
Fügen Sie dem Ende der Garnelen und garniert mit fein gehackten Koriander.
Wenn Sie mehr Leistung wünschen, können Sie auch mit chiliflakes top.
Servieren mit Jasminreis.

Spicy cajun Huhn mit Chorizo.

6 Personen
Tid: 1 timme och 20 Minuten

Du behöver:
2 gelb Schließen (klyftade)
2 Knoblauchzehen
1 msk smör
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 Tassen Wasser
2 dl Sahne
3 msk kycklingfond
1 krm chiliflakes
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1/2 röd chilifrukt (finhackad)
2 msk bladpersilja (finhackad)
2 Lorbeer
1 hel majskyckling
3 msk soja
4 chorizokorvar, als 300 g

Tun Sie dies:
Stek lök och vitlök i smör och olja.
Blanda ihop krossade tomaterna med tomatpuré, Wasser, grädde och kycklingfond. Lägg i löken i tomatblandningen.
Blanda ihop kryddblandning med chiliflakes, chilipulver, oregano, spiskummin, hackad chili, bladpersilja och lagerblad.
Torka av kycklingen och pensla den med soja. Ta lite av kryddblandningen och gnid in kycklingen.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Häll i resten av kryddblandningen i tomatsåsen.
Blanda i kryddorna väl, lägg sedan i centimetertjocka skivor av chorizo korv. Häll över tomatsåsen runt om kycklingen.
Låt kycklingen lagas i ugn, 200° i ca 50–60 minuter.
Ös kycklingen då och då för att få ytterligare smak.