pimentão cozido muito tempo sobre bife chuck com chocolate escuro.

6 personer
Tempo: 3 timmar och 45 minutos

Du behöver:
1 kg tärnad högrev
1 gul lök (finhackad)
1 msk smör
1 msk olja
1 röd chilifrukt (finhackad)
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 folha de louro
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
salt och peppar

Till servering:
2 dl creme fresco

Gör så här:
Putsa köttet och tärna det i bitar.
Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
Finhacka den färska chilin.
Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 timmar.
Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
Smaka av grytan med limesaft, salt och peppar.
Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

caldeirada de peixe tailandês com camarão.

6 personer
Tempo: 40 minutos

Du behöver:
3 lemongrass
1 msk olja
3 colheres de sopa vermelha Caril tailandês
2 leite latas de coco
2 Rhoda chilifrukter (finhackade)
1 vitlöksklyfta (hackad)
2 colheres de sopa de raspas de gengibre
1 chiliflakes kryddmått
1 lime, raspas e suco
1 coentro colheres de sopa
salt
1 kg koljafilé
1/2 kg räkor med skal

Gör så här:
Banka citrongräset com o eixo da faca (para libertar sabores).
Aqueça uma panela e despeje o óleo ea pasta de curry vermelho e frite mais um pouco.
Despeje o leite de coco e adicione o capim-limão.
Låt koka upp.
Adicione todos os temperos, suco de limão och rebite casca de limão. temporada, adicionar, possivelmente, um pouco de sal, se necessário.
Descasque os camarões e cortar o peixe em cubos. Adicione o peixe e cozinhe com em poucos minutos. Recuperar capim-limão.
Adicione ao fim dos camarões e decore com coentro picado.
Se você quiser mais potência, você também pode cobrir com chiliflakes.
Sirva com arroz de jasmim.

frango cajun picante com chouriço.

6 personer
Tempo: 1 timme och 20 minutos

Du behöver:
2 gula lökar (klyftade)
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 dl grädde
3 msk kycklingfond
1 krm chiliflakes
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1/2 röd chilifrukt (finhackad)
2 msk bladpersilja (finhackad)
2 folha de louro
1 hel majskyckling
3 msk soy
4 chorizokorvar, ca 300 g

Gör så här:
Stek lök och vitlök i smör och olja.
Blanda ihop krossade tomaterna med tomatpuré, vatten, grädde och kycklingfond. Lägg i löken i tomatblandningen.
Blanda ihop kryddblandning med chiliflakes, Pimenta em pó, oregano, spiskummin, hackad chili, bladpersilja och lagerblad.
Torka av kycklingen och pensla den med soja. Ta lite av kryddblandningen och gnid in kycklingen.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Häll i resten av kryddblandningen i tomatsåsen.
Blanda i kryddorna väl, lägg sedan i centimetertjocka skivor av chorizo korv. Häll över tomatsåsen runt om kycklingen.
Låt kycklingen lagas i ugn, 200° i ca 50–60 minuter.
Ös kycklingen då och då för att få ytterligare smak.