Janssons frestelse

Pour ce faire,
1. Commencer par chauffage au four à 200 ° C.
2. Pelez les pommes de terre et les couper en bandes. Peler les oignons, puis le découper en fines demi-lunes.
3. Faire revenir les oignons émincés doux dans le beurre à feu doux.
4. Graisser un plat allant au four et commencer la superposition des pommes de terre, oignons et anchois (enregistrer le bouillon de l'une des boîtes de conserve). tours finaux sans pommes de terre sur le dessus.
5. Faire bouillir la crème mélangée avec du lait. Verser le bouillon gräddmjölken et l'anchois du plat allant au four.
6. Saupoudrer de chapelure et cliquez sur le beurre.
7. Cuire Jansson tentation dans la partie inférieure du four 60-90 procès-verbal.
Ajouter sur une feuille d'aluminium si elle devient trop de couleur.

Långkokt chili på högrev med mörk choklad.

6 personer
Tid: 3 timmar och 45 procès-verbal

Du behöver:
1 kg tärnad högrev
1 gul lök (finhackad)
1 cuillères à soupe de beurre
1 msk olja
1 röd chilifrukt (finhackad)
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 feuille de laurier
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
sel et poivre

Till servering:
2 dl crème fraiche

Pour ce faire,:
Putsa köttet och tärna det i bitar.
Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
Finhacka den färska chilin.
Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 timmar.
Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
Smaka av grytan med limesaft, sel et poivre.
Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

Thailändsk fiskgryta med räkor.

6 personer
Tid: 40 procès-verbal

Du behöver:
3 citrongräs
1 msk olja
3 msk röd thaicurry
2 burkar kokosmjölk
2 röda chilifrukter (finhackade)
1 vitlöksklyfta (hackad)
2 msk finriven ingefära
1 kryddmått chiliflakes
1 lime, rivet skal och saft
1 msk hackad koriander
sel
1 kg koljafilé
1/2 kg räkor med skal

Pour ce faire,:
Banka citrongräset med skaftet på kniven (för att lösgöra smakerna).
Hetta upp en gryta och häll på oljan och den röda curryn och fräs en liten stund.
Häll på kokosmjölken och lägg i citrongräset.
Låt koka upp.
Lägg i alla kryddor, rivet limeskal och limesaft. Smaka av, tillsätt eventuellt lite salt om det behövs.
Skala räkorna och skär fisken i kuber. Lägg i fisken och låt koka med i några minuter. Fiska upp citrongräset.
Lägg till sist i räkorna och toppa med finhackad koriander.
Om du önskar mer styrka kan du även toppa med chiliflakes.
Servera gärna med jasminris.

Kryddig cajunkyckling med chorizo.

6 personer
Tid: 1 timme och 20 procès-verbal

Du behöver:
2 gula lökar (klyftade)
2 vitlöksklyftor
1 cuillères à soupe de beurre
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 tasses d'eau
2 dl crème
3 msk kycklingfond
1 krm chiliflakes
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1/2 röd chilifrukt (finhackad)
2 msk bladpersilja (finhackad)
2 feuille de laurier
1 hel majskyckling
3 msk soja
4 chorizokorvar, comme 300 g

Pour ce faire,:
Stek lök och vitlök i smör och olja.
Blanda ihop krossade tomaterna med tomatpuré, vatten, grädde och kycklingfond. Lägg i löken i tomatblandningen.
Blanda ihop kryddblandning med chiliflakes, chilipulver, oregano, spiskummin, hackad chili, bladpersilja och lagerblad.
Torka av kycklingen och pensla den med soja. Ta lite av kryddblandningen och gnid in kycklingen.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Häll i resten av kryddblandningen i tomatsåsen.
Blanda i kryddorna väl, lägg sedan i centimetertjocka skivor av chorizo korv. Häll över tomatsåsen runt om kycklingen.
Låt kycklingen lagas i ugn, 200° i ca 50–60 minuter.
Ös kycklingen då och då för att få ytterligare smak.

Tacopaj

För 4 personer

Pie Crust

4 dl mjöl
50 g margarine / beurre
1 tsk bakpulver
1 sel krm
1,5 lait dl / babeurre

faire:

Mélanger la farine, le bicarbonate de soude et le sel avec le beurre et ajouter le lait ou du babeurre. Travaillez rapidement en une pâte.
Ajouter froid 30 procès-verbal.
Appuyez sur le formulaire et pré-cuire la 10 procès-verbal 225 C.

Fyllning:

500 g mince (viande hachée ou hachée mixte)
nbsp;1 lök (hackad)
nbsp;1 påse tacomix
2 msk mjöl
1 tasses d'eau (drygt)
2 vitlöksklyftor (hackade)
4 tomater (hackade)
4 feferoni, en morceaux plus petits
2 dl de crème fraîche
4 msk majonäs
1 dl ost riven

faire

Le four doit être mis sur 250 C.
Brown le boeuf haché avec des oignons.
Ajouter l'assaisonnement à tacos et les gousses d'ail hachées.
Déplacez-vous un peu.
Saupoudrer de farine et remuer correctement.
Ajouter de l'eau et laisser mijoter pendant so-so 10 procès-verbal.
Verser dans le fond de tarte.

Ajouter les tomates (et feferoni) de viande hachée. Mélanger la crème sure avec de la mayonnaise et la propagation sur les tomates et feferonin.
Saupoudrer de fromage.
Laisser reposer dans le four 15-25 procès-verbal.