Aioli,,en,TL Senf / Dijon Senf,,sv,TL Essig,,sv,kajenpeppar,,sl,Verquirlen Senf,,sv,Eigelb und Essig,,sv,Lassen Sie die Öle in einem leichten Strom unter heftigen wischend,,sv,Saison mit zerstoßenem Knoblauch,,sv,Salz oh kajennpeppar,,pl,Würden Sie dann ein paar Tropfen Zitronensaft sein auch viel Aioli,,sv

Zutaten
2 äggulor
1 1/2 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
1-2 Knoblauchzehen
1 tsk fransk senap/dijonsenap
1 tsk vinäger
Salz
kajenpeppar

Så här gör du
1. Vispa ihop senap, äggulor och vinäger.
2. Droppa oljorna i en försiktig stråle samtidigt som du vispar kraftigt.
3. Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajennpeppar.
4. Vill du så kan några droppar citronsaft också vara gott i aiolin.