Curry Huhn mit Reis

Zutaten

  • 900 gr kycklinglårfilé
  • 1 dl neutral yogurt
  • 4 msk garam masala
  • 1/2 msk gurkmeja
  • olja till stekning
  • 2 gelb Schließen
  • 1 bit färsk ingefära
  • 4 Knoblauchzehen
  • 1 färsk grön chili
  • 3 Tomaten
  • 2 Tassen Wasser
  • Salz und schwarzer Pfeffer
  • 1 kruka färsk koriander
  • Några kvistar färsk mynta

Tun Sie dies:

Dela lök, Knoblauch, ingefära, i mindre bitar och lägg i en panna med lite olja och fräs lite granna.

Skär upp den gröna chilin i mindre bitar och lägg i pannan. Låt allt fräsa så det får lite färg.

I med 3 msk garam masala och låt fräsa lite och sen i med tomaterna som skurits i mindre bitar. Lägg i 2 dl vatten och låt sjuda i 20-25 Minuten.

Lägg kycklinglårfilé på ett uppläggningsfat för marinering. lägg i yogurt, 2 msk garam masala och en halv msk gurkmeja och låt marinera en stund.

Efter att grönsakerna sjudit i 20 Minuten , kör allt i en mixer till slät massa.

Fräs på filerna i samma panna som du hade grönsakerna i. I med currypastan och låt koka i 20 min med lock på.

Smaksatt ris

  • 4 dl basmatiris
  • Lite olja
  • 2 Lorbeer
  • 2 st hel grön kardemumma
  • 1 nypa hel spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 5,5 Tassen Wasser
  • Ein bisschen Salz
  • Blötlägg ris i i minst 25 min med riktigt med vatten.

Gör så här med riset:

Häll olja i en kastrull, i med lagerblad, kanelstång och kryddorna och låt fräsa lite, sedan i med riset.

I med en nypa salt. Låt fräsa riset lite lite grann innan du lägger i vattnet.

Koka tills vatten absorberat helt, 15-20 meine.

Garam Masala

Enligt Markus Aulajay

Zutaten:

  • 3 msk korrianderfrön
  • 2 msk hel spiskumin
  • 1 kanelstång
  • 5 Lorbeer
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 1 Teelöffel braune Senfkörner
  • 1 msk hel grön kardemumma
  • 1 msk hel svart kardemumma
  • 1 msk hel kryddnejlika
  • 1 Esslöffel Fenchelsamen
  • 3 torkade bockhornsklöver
  • 4 torkade röda chili

Tun Sie dies:

Rosta alla kryddor i en stekpanna några minuter.

Kör allt sedan i en mixer till en kryddblandning.

Holundergetränk mit Sekt und Thymian

Zutaten

  • 3/4 Tassen Wasser
  • 3/4 dl strösocker
  • 4 Thymianzweige
  • 2 1/2 dl konzentrierter Holundersaft
  • 1 1/4 dl Zitronensaft gepresst
  • 75 cl trockener Sekt
  • Eiswürfel

Tun Sie dies

Wasser erwärmen, Zucker und Thymian in einem Topf geben, bis sich der Zucker aufgelöst hat. Abkühlen lassen und einziehen 30 Minuten. Timer starten

Den Thymiansirup abseihen und mischen, Holundersaft und Zitronensaft.

In Gläser mit Eis gießen und dann auf den Sekt gießen und servieren.