Mitt julbord 2020

Detta är vad jag kommer fixa/laga till julafton.

På juldagen blir det traditionell kålsoppa med prinskorv. Kålsoppan görs på buljongen från kokning av julskinkan.

Kalla rätter på mitt julbordet

  • Inlagd Sill (löksill och Brantevikssill)
  • Gubbröra
  • Kokta Ägg med en klick majonäs och löjrom
  • Gravad lax
  • Hovmästarsås till laxen
  • Kalvsylta
  • Vörtbröd
  • Kavring

Varma rätter på julbordet

  • Köttbullar med rödbetssallad
  • Prinskorv
  • Julskinka med julsenap
  • Revbensspjäll
  • Kokt potatis
  • Πειρασμός Jansson του
  • Rödkål

Julens efterrätter och gottebord

  • Ris a la Malta
  • Pepparkakor
  • Ψωμάκια σαφράν
  • Clementiner
  • Dadlar
  • Nötter
  • Torkade fikon
  • Hemgjord kola (grädde, sirap och socker, 3 dl varje, koka upp till 132gr C ca 35-40 μου)

Julens drycker

  • Glögg
  • Julmust
  • Julöl
  • Vanlig starköl
  • Julsnaps
  • Julgrogg (förmodligen värdens godaste GT)

Σάλτσα μουστάρδας

Συστατικά:

  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk mörk fransk senap
  • 3 σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
  • 0,5 citron, χυμός
  • 1 σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 msk japansk soja
  • några stänk worchestersås
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 msk vatten
  • 1,5 dl rapsolja (eller majsolja)
  • 1 knippe dill