kókos kræklingi

4 portioner

Koka aldrig musslor länge. då blir de sega som gummi! Musslorna ska bara precis öppna sig, då är de klara. Den här rätten är god att göra även med vongole eller hjärtmusslor.

DU BEHÖVER

2 nät blåmusslor
1 pkt bacon
4 schalottenlökar
4 klyftor vitlök
2 msk olivolja
2 påsar (1g) saffran
4 kanelstänger
2 dósir kókosmjólk
Saft av 1  limefrukt
Flingsalt
Svartpeppar från kvarn

HVAÐ Á AÐ GERA
  1. Tvätta musslorna och kontrollera att de är stängda. Släng dem som inte sluter sig.
  2. Tärna baconet, skala och hacka lök och vitlök fint.
  3. Värm oljan i en kastrull och fräs baconet.
  4. Tillsätt schalottenlök, vitlök, saffran, kanelstänger, salt och peppar och fräs i 1-2 minuter.
  5. Släng i musslorna och fräs runt snabbt i kastrullen
  6. Tillsätt kokosmjölken och låt den och musslorna få ett uppkok och koka under lock i cirka 2 minuter.
  7. Pressa i limesaften och smaka av, Servera gärna musslorna med grillat lantbröd.

Skildu eftir skilaboð

Netfangið þitt verður ekki birt,,en,Nauðsynlegir reitir eru merktir,,en,heiti,,en,Vefsíða,,en,Post Comment,,en. Required fields are marked *