Entrecote teini A La Morberg,sv

innihaldsefni
entrecote, ca (4 skivor à 150-200g)) 800 g
8-12 grillspett
salt og pipar

Marinade
hvítlauksrif 2 st
schalottenlökar 2 st
färsk ananas 0.25 st
timjan i kruka 0.25
graslauk 1 knippe
bladpersilja 1 knippe
habanero (chilifrukt) 0.25 st
olivolja 1.5 dl

Jamaica BBQ-sås
färsk ananas 0.5 st
papaya 0.5 st
jordnötter 1 dl
peppar 2 msk
citron, saften av 0.5 st
habanero 0,5 st (eller ¼ om du inte vill ha så stark sås)
myntablad 6 st
olivolja 4 msk

gera þetta:
1 Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.
2 Marinade: Skala vitlöksklyftorna och schalottenlöken.
Skär bort skalet på 1/4 dels bit av ananasen.
Skär alltsammans i mindre bitar och mixa till en slät sås med resten av ingredienserna.
3 Entrecôte: Skär bort senor från köttet. Strimla det sedan i ”fingerstora” bitar och trä upp det på spetten.
Lägg spetten på ett fat, häll på marinaden och se till att den täcker köttet runt om.
Låt marinera i 1–2 timmar.
4 Salta och peppra på köttet och grilla sedan spetten runt om i 2–3 minuter.
5 Jamaican BBQ-sås: Skär bort skalet på en halv ananas och en halv papaya.
Skär frukten i mindre bitar och lägg den i en mixer.
Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät sås.

Svartvinbärssorbé

innihaldsefni
vatten 1 dl
strösocker 1 dl
citronsaft 2 msk
sólberjum 300 g

Ekki eins og Morberg

1 Sjóðið sykur og vatn í pott þar til sykurinn hefur leyst upp og vökvinn verður tær, þá látin kólna.
2 Blandið Rifsber og stofn hugsanlega fjarlægja skinn og fræ með nätsil.
3 Blandið sírópi og vinbärspurén og árstíð með sítrónusafa.
4 Þá hlaupa á ís vél eða setja í burtu í frysti í um 4 timmar. Mundu að fara í kringum einhvern klukkutíma fresti þannig að ís verður Airy.
Myndir

Pasta salat með fetaosti og lárperu,sv

innihaldsefni
kokt penne pasta 1 l
fetaost 100 g
tomater 3 st
avokado 2 st
rödlök 1 st
vita underdelen på en purjolök 10 cm
repjuolíu 1 dl
olivolja 0.5 dl
hvítlauksrif 2 st
färsk basilika 1 kruka
graslauk 1 knippe
salt og pipar

Enkelt och väldigt gott, perfekt när man vill att det går det snabbt.
Se till att hitta bra avokados då den är en viktig del i denna sallad.

Sommar Bea

innihaldsefni

  • smör 250 gram
  • schalottenlökar 2 stycken
  • kvist färsk dragon el inlagd på burk 1
  • hela vitpepparkorn 8 stycken
  • rödvinsvinäger 0.5 deciliter
  • vatten 0.5 deciliter
  • äggulor 4 stycken
  • saxaðri steinselju 1 matsked
  • hackad färsk dragon 1 msk
  • salt og pipar

Lättast att lyckas med superb bea är att försöka hålla samtliga ingredienser på samma temperatur.

 30 mig, Sås för 4 port.

gera þetta

1 Börja med att smälta smöret på svag värme i en kastrull. När det är smält så ta av kastrullen från plattan men håll det fortfarande varmt.

2 Finhacka schalottenlöken och lägg den i en ny kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka upp och låt det reduceras till ungefär hälften.

3 Sila sedan av den reducerade lökskyn i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.

4 Rör ner äggulorna i skyn och vispa tills såsen tjocknar.

5 Tag nu bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta i det smälta smöret i en fin och tunn stråle under vispning.

6 Strö i lite hackad persilja och dragon, Kryddið með salti og pipar.