Whiskey sour

innihaldsefni
2 glas

8 cl whiskey
8 cl citronjuice
5-6 cl sockerlag
2 äggvitor

Så här gör du
5 minuter

Gör först Sockerlag: 
1. Koka upp lika stor del vatten som socker till dess att sockret lösts upp. Låt svalna.

2. Blanda samtliga ingredienser i en shaker och skaka utan is.

3. Tillsätt sedan is i shakern och skaka tills shakern blir kall och immig på utsidan.

4. Sila upp i korta glas fyllda med is och garnera med en citronzest.

kartöflusalati,,sv,g kartöflur,,sv,g af sykri til baunir,,sv,ferskt ljósaperur,,sv,laukur,,sv,Sjóðið kartöflurnar og gulrætur bara bjóða í létt söltu vatni & nbsp.,,sv,Bætið sykri ertur þegar það er enn eina mínútu af matreiðslu tíma,,sv,Slökktu á vatn og látið gufu burt,,sv,Skerið kartöflur og gulrætur í álinn bita & nbsp.,,sv,Helminga radísum og deila sykur peas á lengd. & Nbsp;,,sv,Skerið laukinn. & Nbsp;,,sv,Setja allt í stóra skál,,sv,Blanda Smetana,,bg,dill og graslaukur,,sv,Kryddið með Dijon sinnepi,,sv,salt og pipar & nbsp.;,,sv,Fold klæða í skál með kartöflum og grænmeti. & Nbsp;,,sv,Umbúðirnar ætti bara að binda kartöflur,,sv

800 g färskpotatis

4 morötter
75 g sockerärtor
3 färska lökar (knipplök)
8 rädisor

kartöflusalati,,sv,g kartöflur,,sv,g af sykri til baunir,,sv,ferskt ljósaperur,,sv,laukur,,sv,Sjóðið kartöflurnar og gulrætur bara bjóða í létt söltu vatni & nbsp.,,sv,Bætið sykri ertur þegar það er enn eina mínútu af matreiðslu tíma,,sv,Slökktu á vatn og látið gufu burt,,sv,Skerið kartöflur og gulrætur í álinn bita & nbsp.,,sv,Helminga radísum og deila sykur peas á lengd. & Nbsp;,,sv,Skerið laukinn. & Nbsp;,,sv,Setja allt í stóra skál,,sv,Blanda Smetana,,bg,dill og graslaukur,,sv,Kryddið með Dijon sinnepi,,sv,salt og pipar & nbsp.;,,sv,Fold klæða í skál með kartöflum og grænmeti. & Nbsp;,,sv,Umbúðirnar ætti bara að binda kartöflur,,sv:

Koka potatis och morötter precis mjuka i lättsaltat vatten.

Lägg i socker­ärtorna när det återstår en minut av ­koktiden. Slå av vattnet och låt ånga av.

Skär potatisen och morötterna i grova ­bitar.

Halvera rädisorna och dela ­sockerärtorna på längden.

Skiva löken.

Lägg allt i en stor skål.

Blanda smetana, gräddfil, dill och gräslök. Smaka av med dijonsenap, salt och ­peppar.

Vänd ner dressingen i skålen med potatis och grönsaker.

Dressingen ska precis binda potatisen