6 PORTIONER
- 5 kg revbensspjäll
 - 3 st gula lökar
 - 1/2 vitlök
 - 3 st Lagerblad
 - 1 morot i bitar
 - Kryddpeppar
 - Salt
 - Hela svartpepparkorn
 
Koka upp vatten och lägg i morot, löklyftorna, vitlöksklyftor, salt, svartpepparkorn och lagerblad
Dela ribsen så att de ryms i kastrullen och täcks av vattnet:
Sjud i 90 mim om tjock ribs och 45 min om baby back ribs.
Har du tid så låt ribsen ligga i buljongen i12 timmar.
Sätt på ugnen på 225 gr C – 250 gr C beroende på om du kör varmluftsugn eller ej.
Skär upp benen och torka köttet med hushållspapper och pensla på glazen.
Griljera i ca 15 minuter, glazea i två till tre omgångar.
Glaze:
- 1 dl ljust muscvadosocker
 - 1 dl japansk soya
 - 1 dl flytande honung
 - 2 dl coca cola (vanlig, ej sockerfri)
 - En aning citronsaft
 - 1 dl chilisås
 - 2 st tumstora knölar av ingefära
 - 1/2 vitlök (Dvs en hel halv vitlök, inte 1/2 vitlöksklyfta)
 - 1-2 msk senapspulver
 - Oregano
 - Svartpeppar
 - Några stänk av Tabaso alt habanerosås, mängd enligt smak och tycke
 - 1 st charlottenlök
 
Gör så här:
Lägg i alla ingredienser (minus ingefära, vitlök, tabasco/habanero) i kastrullen och sjud i några minuter
Skala och riv (fint) ingefära samt vitlök och blanda i glazen:
Häll i lite tabasco/habanerosås i glazen. Smaka av och tillsätt det som ev saknas, tänk salt, syra, beskt och hetta…
Låt sjuda i ca 10 minuter. Pensla ribsen och ställ in i ugnen på ett galler med ett bläck under (folieinklätt)