Tomtegröt

Ingredienser
rundkornigt ris 2 dl
vatten 4 dl
kanelstång 1
salt 1 tsk
mjölk 7 dl
vispgrädde 3 dl
vaniljstång 0.5
smör 1 msk

Tillbehör
mjölk
malen kanel
strösocker

Gör så här

1. Mät upp riset i en tjockbottnad kastrull och slå på vattnet. Lägg ner kanelstången och saltet, koka upp och låt koka i 10 minuter tills vattnet har kokat in.

2. Blanda mjölken och grädden och häll ner i kastrullen. Tillsätt vaniljstången, delad på längden, och rör ner smöret. Låt sjuda på svag värme i 40–45 minuter. Rör om då och då.

3. Ta upp vaniljstången innan du serverar gröten med kall mjölk, kanel och socker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *