Brantevikssill

INGREDIENSER

  • 1 KG (URSALTADE) SILL FILÉER SOM MÅSTE LÄGGAS I LAG ÖVER NATTEN

LAG:

  • 6 DL VATTEN, 1 DL 24% ÄTTIKA, 2 MSK VANLIGT SALT.

TILL INLÄGGNINGEN

  • 5 DL SOCKER
  • 40 KROSSADE VITPEPPARKORN
  • 40 KROSSADE KRYDDPEPPARKORN
  • 2 ST STORA GULA LÖKAR
  • 2 ST STORA RÖDA LÖKAR
  • 1-.2 MSK CITRONPEPPAR
  • 2 SMULADE LAGERBLAD
  • 1 STOR KNIPPE DILL

Gör så här:

  1. LÅT SILLEN LIGGA I LAG FÖRSTA LAGEN ÖVER NATTEN PÅ SVAL PLATS.
  2. DÄREFTER SKALL DEN RINNAS AV. DET SKALL HA BLIVIT LITE HÅRD I KONSISTENSEN OCH LITE VIT AV ÄTTIKAN.
  3. BLANDA ALLA INGREDIENSER TILL SILLINLÄGGNINGEN OCH VARVA DÄREFTER SILLEN OCH INLÄGGNINGEN I EN HÖG GLASBURK.
  4. LÅT STÅ ETT PAR DAGAR INNAN DU ÄTER DEN.

OBS ! INGEN VÄTSKA SKALL LÄGGAS I….DET KOMMER AV ALLT SOCKER….

ENJOY !

Kommentera gärna inlägget :-)

Min barndoms beach, mina tankar, mina intryck, mina samlade recept, mitt liv…

%d bloggare gillar detta: