Janssons Frestelse

INGREDIENSER

  • POTATIS
  • 2-3 BURKAR ANJOVIS
  • 3 DL VISPGRÄDDE ( ELLER MER OM DET BEHÖVS)
  • 2 LÖKAR
  • STRÖBRÖD

Gör så här:

  1. BÖRJA MED ATT FINHACKA LÖKEN OCH STEK DEN MJUKT I STEKPANNA
  2. LÅT LÖKEN SVALNA, VIKTIGT!.
  3. SMÖRJ ELDFAST FORM
  4. SKÄR POTATIS I LÅNGS SMALA BITAR OCH LÄGG I ETT LAGER.
  5. LÄGG DEN STEKTA LÖKEN I ETT LAGER ÖVER POTATISEN.
  6. LÄGG ANJOVISEN I ETT LAGER ÖVER LÖKEN (SPARA SKYN).
  7. AVSLUTA MED ETT LAGER POTATIS.
  8. LÄGG 4-5 SMÖRKLICKAR LITE HÄR OCH VAR.
  9. BLANDA LITE AV ANJOVISSPADET MED GRÄDDEN OCH HÄLL ÖVER ALLTING.
  10. STRÖ LITE STRÖBRÖD ÖVER ALLTING

GRÄDDA I UGNEN I CA 1 TIM PÅ CA 180 GR C.

Enjoy

Kommentera gärna inlägget :-)

Min barndoms beach, mina tankar, mina intryck, mina samlade recept, mitt liv…

%d bloggare gillar detta: