Tore Wretmans köttbullar

Gör så här:

Ta bort kanterna från vitt färskt bröd. Riv brödet på den grova delen av
ett rivjärn. Lägg det rivna brödet i en skål och slå på grädde.

Finhacka löken. Stek lätt i en klick smör och olja.
Eller så kan man riva en lök och skippa att steka löken (barnvänlig version)

Blanda all färs noga. Använd gärna händerna, det går fortare då.
Tillsätt det rivna brödet och grädde, den stekta löken och ett okokt ägg.
Salta och peppra. Rör om till färsen känns fast. Rulla färsen tills
köttbullarna stora som pingisbollar. Stek i rejält med smör.

Servera köttbullarna med inlagd gurka och kokt färskpotatis!

Ingredienser

Tillagningstid: ca 1 timme
Beräknat på cirka 40 köttbullar

Köttbullar
100 g fläskfärs mald två gånger
200 g nötfärs mald två gånger
100 g kalvfärs mald två gånger
1/2 till 1 gul lök
1 dl grovt rivet vitt färskt bröd
2 dl grädde
1 ägg
1 nypa salt

anjovisspad
1 nypa vitpeppar
smör (rikligt)
matolja (rikligt)

Till Julen:

Lägg till kryddnejlika och kryddpeppar som mortlars. Lägg i dessa när du steker löken för att få ut smakerna ur kryddorna.

Det går ju att använda ströbröd i stället för vitt bröd givetvis..

Lägg även i 1 msk skånsk senap i smeten.

2 svar på ”Tore Wretmans köttbullar

  1. I see you don’t monetize your blog, don’t waste your traffic,
    you can earn extra bucks every month because you’ve got hi quality content.

    If you want to know how to make extra money, search for:
    Boorfe’s tips best adsense alternative

  2. I have checked your website and i have found some duplicate content, that’s why you
    don’t rank high in google, but there is a tool that can help
    you to create 100% unique content, search for; Boorfe’s tips unlimited content

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *