Långkokt chili på högrev med mörk choklad.

6 personer
czas: 3 timmar och 45 protokół

Du behöver:
1 kg tärnad högrev
1 gul lök (finhackad)
1 łyżki masła
1 msk olja
1 röd chilifrukt (finhackad)
2 burkar krossade tomater
3 msk kalvfond
3 flaskor öl
2 chipotle chilli, stött i mortel
1 tsk anchochili
2 lagerblad
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
100 g mörk choklad, 70% kakaohalt
1 lime, skal och saft
sól i pieprz

Till servering:
2 dl świeżej śmietany

Gör så här:
Putsa köttet och tärna det i bitar.
Bryn köttet och löken i smör och olja i en gjutjärnsgryta.
Finhacka den färska chilin.
Slå på krossade tomater, kalvfond och öl.
Tillsätt alla kryddor och låt sjuda i cirka 3 timmar.
Riv den mörka chokladen och blanda i grytan (spara lite till garnering).
Smaka av grytan med limesaft, sól i pieprz.
Toppa grytan med crème fraiche, riven choklad och rivet limeskal.

Tajski gulasz rybny z krewetkami.

6 personer
czas: 40 protokół

Du behöver:
3 Lemongrass
1 msk olja
3 łyżki czerwone tajskie curry
2 Mleko kokosowe puszki
2 Rhoda chilifrukter (drobno posiekane)
1 vitlöksklyfta (hackad)
2 łyżki drobno startego imbiru
1 chiliflakes kryddmått
1 lime, starta skórka i sok
1 łyżki posiekanej kolendry
sól
1 kg koljafilé
1/2 kg räkor med skal

Gör så här:
Banka citrongräset z wałem noża (uwolnić smaki).
Rozgrzać na patelni i zalać olejem i czerwoną pastą curry i smażyć chwilę.
Wlać mleko kokosowe i dodać trawę cytrynową.
Låt koka upp.
Dodaj wszystkie przyprawy, Nit skórki z limonki sok z limonki och. sezon, ewentualnie dodać trochę soli, jeśli potrzebne.
Obrać i pokroić krewetki rybę w kostkę. Dodać rybę i gotować w ciągu kilku minut. Odzyskaj trawę cytrynową.
Dodaj do końca krewetki i udekorować drobno posiekaną kolendrą.
Om du önskar mer styrka kan du även toppa med chiliflakes.
Servera gärna med jasminris.

Kryddig cajunkyckling med chorizo.

6 personer
czas: 1 timme och 20 protokół

Du behöver:
2 gula lökar (klyftade)
2 ząbki czosnku
1 łyżki masła
1 msk olivolja
2 burkar krossade tomater
1 msk tomatpuré
2 szklanki wody
2 dl śmietany
3 msk kycklingfond
1 krm chiliflakes
2 tsk chilipulver
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1/2 röd chilifrukt (finhackad)
2 msk bladpersilja (finhackad)
2 lagerblad
1 hel majskyckling
3 szczep MSD
4 chorizokorvar, jak na przykład 300 g

Gör så här:
Stek lök och vitlök i smör och olja.
Blanda ihop krossade tomaterna med tomatpuré, vatten, grädde och kycklingfond. Lägg i löken i tomatblandningen.
Blanda ihop kryddblandning med chiliflakes, chili w proszku, oregano, spiskummin, hackad chili, bladpersilja och lagerblad.
Torka av kycklingen och pensla den med soja. Ta lite av kryddblandningen och gnid in kycklingen.
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Häll i resten av kryddblandningen i tomatsåsen.
Blanda i kryddorna väl, lägg sedan i centimetertjocka skivor av chorizo korv. Häll över tomatsåsen runt om kycklingen.
Låt kycklingen lagas i ugn, 200° i ca 50–60 minuter.
Ös kycklingen då och då för att få ytterligare smak.