Whiskey Sour

Ingredienser
2 vetro,,de,cl di whisky,,en,cl citronjuice,,fr,In primo luogo, fare lo sciroppo,,sv,Bollire uguale parte di acqua come zucchero finché lo zucchero è disciolto,,sv,Unire tutti gli ingredienti in uno shaker e agitare senza ghiaccio. & Nbsp;,,sv,Quindi aggiungere il ghiaccio nello shaker e agitare fino a quando lo shaker diventa fredda e nebbiosa di fuori,,sv,Filtrare in breve bicchiere colmo di ghiaccio e guarnire con una scorza di limone,,sv

8 cl whiskey
8 cl citronjuice
5-6 cl sockerlag
2 äggvitor

Så här gör du
5 minuter

Gör först Sockerlag: 
1. Koka upp lika stor del vatten som socker till dess att sockret lösts upp. Låt svalna.

2. Blanda samtliga ingredienser i en shaker och skaka utan is.

3. Tillsätt sedan is i shakern och skaka tills shakern blir kall och immig på utsidan.

4. Sila upp i korta glas fyllda med is och garnera med en citronzest.

Potatissallad

800 g färskpotatis

4 morötter
75 g sockerärtor
3 färska lökar (knipplök)
8 rädisor

Potatissallad:

Koka potatis och morötter precis mjuka i lättsaltat vatten.

Lägg i socker­ärtorna när det återstår en minut av ­koktiden. Slå av vattnet och låt ånga av.

Skär potatisen och morötterna i grova ­bitar.

Halvera rädisorna och dela ­sockerärtorna på längden.

Skiva löken.

Lägg allt i en stor skål.

Blanda smetana, gräddfil, dill och gräslök. Smaka av med dijonsenap, salt och ­peppar.

Vänd ner dressingen i skålen med potatis och grönsaker.

Dressingen ska precis binda potatisen