Sangria

Ingredienti - sangria rossa classica,,sv,bottiglia di vino rosso,,sv,preferibilmente fruttato,,sv,dl succo d'arancia,,sv,brandy cl come cognac,,sv,va anche con stanze o altri liquori,,sv,Soda o soda di frutta,,da,Lavare i frutti e tagliarli a pezzi o fette,,sv,Metti la frutta e la cannella in un piattino più grande o una caraffa e rifina il vino,,sv,succo e alcolici,,sv,saltare l'alcol per meno alcol,,sv,Ti piacerebbe assaggiare con qualche cucchiaio di zucchero,,sv,ma non è necessario,,sv,Mescolare con attenzione,,sv,e se hai tempo, lascia riposare l'impasto per almeno un'ora,,sv,Riempire con soda o soda,,sv,quanto è un sapore,,sv,Se scegli la soda, anche la sangrian è più dolce,,sv,Servire in un bicchiere pieno di ghiaccio,,sv (6 vetro,,de,cl di whisky,,en,cl citronjuice,,fr,In primo luogo, fare lo sciroppo,,sv,Bollire uguale parte di acqua come zucchero finché lo zucchero è disciolto,,sv,Unire tutti gli ingredienti in uno shaker e agitare senza ghiaccio. & Nbsp;,,sv,Quindi aggiungere il ghiaccio nello shaker e agitare fino a quando lo shaker diventa fredda e nebbiosa di fuori,,sv,Filtrare in breve bicchiere colmo di ghiaccio e guarnire con una scorza di limone,,sv)

1 flaska rött vin (gärna fruktigt)

1 apelsin

1/2 citron

1/2 äpple

1 kanelstång

1 dl apelsinjuice

6 cl brandy som konjak (går också med rom eller annan sprit)

Fruktsoda eller sodavatten

is

Så här gör du:

1. Tvätta frukterna och skär i bitar eller skivor.

2. Lägg frukten och kanelen i en större tillbringare eller karaff och fyll på med vin, juice och sprit (skippa spriten för mindre alkohol). Vill du kan du smaka upp med någon matsked socker, men det är inte nödvändigt. Rör om försiktigt, och har du tid så låter du blandningen stå kallt i minst en timme.

3. Fyll på med läsk eller sodavatten, hur mycket är en smaksatt. Väljer du läsken blir sangrian också sötare.

4. Servera i isfyllda glas.

Tips: Se vuoi rendere la sangria extra estiva, puoi ovviamente sostituire la frutta o aggiungere,,sv,per esempio fragole,,sv, till exempel jordgubbar.

panetti,en

Ingredienser

8 bullar

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 krm salt

50 g di burro o margarina

2 dl mjölk

Smaksättningar – för variation

1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär

1 dl nötter eller mandel

1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker

Så här gör du

15 minuter

Sätt ugnen på 250°C

Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad och vispad grädde.

Njut!