Sangria

Ingredienser - klassisk rød sangria,sv (6 glas)

1 flaska rött vin (gärna fruktigt)

1 apelsin

1/2 citron

1/2 eple

1 kanelstång

1 dl apelsinjuice

6 cl brandy som konjak (går också med rom eller annan sprit)

Fruktsoda eller sodavatten

is

Så här gör du:

1. Tvätta frukterna och skär i bitar eller skivor.

2. Lägg frukten och kanelen i en större tillbringare eller karaff och fyll på med vin, juice och sprit (skippa spriten för mindre alkohol). Vill du kan du smaka upp med någon matsked socker, men det är inte nödvändigt. Rör om försiktigt, och har du tid så låter du blandningen stå kallt i minst en timme.

3. Fyll på med läsk eller sodavatten, hur mycket är en smaksatt. Väljer du läsken blir sangrian också sötare.

4. Servera i isfyllda glas.

Tips: Hvis du vil lage din sangria ekstra sommer, kan du selvfølgelig erstatte frukt eller legge til,,sv,for eksempel jordbær,,sv, till exempel jordgubbar.

scones,en

Ingredienser

8 bullar

4 hvetemel

2 ts bakepulver

2 krm salt

50 g smör eller margarin

2 dl mjölk

smakstilsetninger,,sv,for variasjon,,sv,Dl tørket frukt, for eksempel aprikoser,,sv,fiken,,sv,rosiner,,sv,tranebær,,sv,blåbær og gojibær,,sv,dl nøtter eller mandler,,sv,teskje støtte kardemom kjerner og,,sv,Sett ovnen ved 250 ° C,,sv,bakepulver,,sv,salt og mulig smak i en haug,,sv,Fordel smør eller margarin i melblandingen,,sv,Bland melken og bland i en deig,,sv,men ikke flytt unødvendig, men stopp når du kan forme en deig,,sv,Del deigen inn i,,sv,biter av boller som du legger på en tallerken bakepapir eller i smurt form,,sv,Bake boller i midten av ovnen,,sv,Serverer scons av ny røkt ost med for eksempel ost,,sv,syltetøy og pisket krem,,sv,Nyt,,sv – för variation

1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär

1 dl nötter eller mandel

1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker

Så här gör du

15 minuter

Sätt ugnen på 250°C

Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smør, marmelad och vispad grädde.

Njut!