Till mina kompisar.. årets grabbarna till Sälen i antågande…Köttfärssås enligt konstens alla regler och en underbar Kreolsk Gryta att ta med på resan.

Till mina kompisar.. årets grabbarna till Sälen i antågande…Köttfärssås enligt konstens alla regler och en underbar Kreolsk Gryta att ta med på resan.

Ingredienser
• 800 g potatis
• 1 ägg
• 1.5 dl vetemjöl
• 3 dl mjölk
• 2 tsk salt
• 50 g smör
• Per servire
• 500 g lonza di maiale salata
• marmellata di mirtilli rossi
Gör så här
Fare una pastella di uova, farina e latte.
Sbucciare le patate e grattugiarle su una grattugia direttamente nella pastella.
Salta.
Friggere piccoli piatti di pastella nel burro a fuoco medio in modo che le patate siano cotte.
Soffriggere il maiale salato in una padella ben calda.
Servire ciambella al ragù e maiale con mirtilli rossi crudi.
En sjukt god och faktiskt billig vardagssoppa som man kan få craving på när som helst.
Gjorde även krutonger till soppan men en baguette går ju lika bra.

Du behöver:
Frityrsmet:
Maionese:
Remouladsås:
Alternativ Remouladsås:
Servering:
Pepparsås
Oxfilé
Gör så här: