Scones

Ingredienser

8 bullar

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 krm salt

50 g smör eller margarin

2 dl mjölk

Smaksättningar – för variation

1 dl torkad frukt t ex aprikoser, fikon, russin, tranbär, blåbär och gojibär

1 dl nötter eller mandel

1 tsk stötta kardemummakärnor och 1 tsk socker

Så här gör du

15 minuter

Sätt ugnen på 250°C

Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och eventuell smaksättning i en bunke. Finfördela smör eller margarin i mjölblandningen.

Blanda ner mjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela upp degen i 8 stycken bullar som du lägger ut på en plåt med bakplåtspapper eller i en smord form.

Grädda bullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Servera sconsen rykande färska med exempelvis ost, smör, marmelad och vispad grädde.

Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *