Färskt matbröd…

…skulle jag ha bakat idag men jästen var slut och ingen surdegsmiljö har jag kvar heller (tog slut för 1,5 år sen). Måste sätta en ny ”miljö” nu i augusti så man har framöver hösten till sköna baguetter.
Det fick bli, på rekommendation av våra kära grannar, Spånga kondis i stället.
4 olika frallor för 20 riksdaler känns som en bra deal.
Nä måste själv få till ett juste matbröd som är lätt att baka. Måste träna på det ngn gång hos Carina Hon är ju grymmaste konditorn och gör de allra godaste bullar, med vaniljkräm i, som ngn sin har bakats i hela världen.

Nu blir det nykokt kaffe, juice, gröt och nybakta frallor till lite OS sen en skön powerwalk som jag ska försöka förlänga denna gång till 7 eller 8 km.

Be Careful Out There
Anders

2 svar på ”Färskt matbröd…

 1. Surdegsbröd är både enkelt och lätt att göra…, det tar lite tid bara 😉 Smidigt är att man kan baka det på kvällen och grädda av det lagom till den mysiga helgfrukosten.
  Du är välkommen att komma och provbaka med mig…

  Idag blir det till att prova Leilas bullar på din inrådan 😉

  och du… – Tack!

  • Världens bästa bullar, som du hade gjort, så var det helt enkelt. Får gåshud när jag tänker på dom :-). Du är bäst!!
   Ja, Leilas bullar blev riktigt goda faktiskt, knepet var ju 20 min i KitchenAid-maskinen som fick jobba lite före en gångs skull samt i stället för smör använda mycket bregott (enligt recpetet). Körde ju utan kardemumma (du, vet min dotter…) men prövade lite vaniljfrön…blev himelskt goda och…som sagt var…de största som jag sett 🙂 Shit, jag måste öva lite mer så jag får in lite snitts. Skulle ju ha blivit ca 18 st på degsatsen men det blev 9 gigantiska, he, he.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *