Karlavagnen med Sport-TV-kvinnan Hulting

På väg hem från Skara Sommarland lyssnandes det på radio på kvällen och det vi fick in utan knaster var Karlavagnen. Denna gång så handlade om starka känslor.

 

Det var sport-tv-kvinnan Katarina Hulting som själv har drabbats av cancer som höll i programmet. Självklart handlade det om starka känslor och hon ville ju förmedla (uppfattade jag i alla fall) att det även finns oerhört starka känslor inom idrotten….men givetvis även i varje persons vardagsliv. En av dom känslorna hon, Katarina, återgav var när Foppa hade förlorat SM-finalen mot Malmö och blev intervjuad direkt efteråt.

Foppa förlorar SM final mot Malmö.

Det blev många starka samtal från lyssnare som drabbats av cancer i sin omgivning vilket var tungt men intressant att lyssna på. Hur dom ändå hade livsglädjen kvar och hur dom gjorde i vardagen för att kämpa mot denna fruktansvärda sjukdom. Hur en del var lyckliga trots allt….amazing…

Jag fick själv reda på här om dagen att en väldig god vän från USA har drabbats av bröstcanser för några år sedan. Hon mår trots omständigheterna dock bra just nu, eller så bra som man kan må, vilket gläder mig.

En mamma ringde in med barn som har ADHD. Fanns den diagnosen när jag var liten, dvs ADHD? Tror inte det i alla fall. Här beundrar man även föräldrarna som klarar av detta men man klarar nog av det mesta som förälder, men visst tär det på alla i familjerna. Intressant att höra även denna berättelse.

Väldigt mycket handlade även om OS-minnen eftersom vi befinner oss mitt i OS och Katarina är en spjuver på rapportering. Hon gav en hel del reflektioner samt inspelade intervjuer av sina egna minnen från OS.

Här är ett av mina bästa och starkaste minnen från ett vinter OS, straffen i Lillehammer 1994 som till slut även blev ett frimärke. Befann mig i Lech på sportlovssemester när det begav sig.

 Be Careful Out There!

Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *