Oxfilé med pepparsås

Pepparsås

2 msk vitpepparkorn

1 schalottenlök, finhackad

0,5 msk grönpeppar

0,5 msk estragon, finhackad

olja

3 dl kalvfond, reducerad och hemgjord , (eller utspädd från koncentrerad)

1 dl rött vin

2 msk cognac

2 dl grädde

Oxfilé

1 kg oxfilé (i 4 bitar)

rostad vitpeppar (mortlad efter rostning ) att rulla köttet i.

Gör så här:

Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.

Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.

Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.

Låt koka ihop i ca 10 min. Slå sedan i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 min.

Rulla kanterna på oxfilébitarna i peppar och stek köttet.

Servera med pepparsåsen.

Kommentera gärna inlägget :-)