Pepparsås
- 2 Tbsp White Peppercorn
- 1 schalottenlök, finhackad
- 0,5 msk grönpeppar
- 0,5 MSK Estragon, finhackad
- olja
- 3 dl kalvfond, Redusert og hjemmelaget , (eller utspädd från koncentrerad)
- 1 dl rødvin
- 2 MSK Cognac
- 2 kopp fløte
Fillet
- 1 kg oxfilé (i 4 bitar)
- Stekt hvit pepper (Mørtel etter steking ) å rulle kjøttet inn.
Gjør dette:
- Rosta vitpeppar i ugnen på 150 grader i 10 min eller i en varm, torr panna, stöt den sedan grovt i mortel.
- Fräs schalottenlöken, grönpeppar, estragon samt lite av den rostade vitpepparen.
- Slå i lite olja, slå på kalvfond, rödvin, konjak. OBS! Om du använder koncentrerad fond på flaska måste du späda ut den enligt förpackningen så att du får 3 dl buljong.
- Kok i omtrent 10 min. Treff deretter kremen og koker videre i omtrent 10 min.
- Rull kantene på storfekjøttstykkene i pepper og stek kjøttet.
- Server med peppersaus.