Currykana riisillä

Ainekset

  • 900 gr kycklinglårfilé
  • 1 dl neutral yogurt
  • 4 msk garam masala
  • 1/2 msk gurkmeja
  • olja till stekning
  • 2 keltainen Close
  • 1 bit färsk ingefära
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 färsk grön chili
  • 3 tomater
  • 2 kupillista vettä
  • Suola ja mustapippuri
  • 1 kruka färsk koriander
  • Några kvistar färsk mynta

Tee tämä:

Dela lök, valkosipuli, ingefära, i mindre bitar och lägg i en panna med lite olja och fräs lite granna.

Skär upp den gröna chilin i mindre bitar och lägg i pannan. Låt allt fräsa så det får lite färg.

I med 3 msk garam masala och låt fräsa lite och sen i med tomaterna som skurits i mindre bitar. Lägg i 2 dl vatten och låt sjuda i 20-25 minuuttia.

Lägg kycklinglårfilé på ett uppläggningsfat för marinering. lägg i yogurt, 2 msk garam masala och en halv msk gurkmeja och låt marinera en stund.

Efter att grönsakerna sjudit i 20 minuuttia , kör allt i en mixer till slät massa.

Fräs på filerna i samma panna som du hade grönsakerna i. I med currypastan och låt koka i 20 min med lock på.

Smaksatt ris

  • 4 dl basmatiris
  • Lite olja
  • 2 lagerblad
  • 2 st hel grön kardemumma
  • 1 nypa hel spiskummin
  • 1 kanelstång
  • 5,5 kupillista vettä
  • Pieni suola
  • Blötlägg ris i i minst 25 min med riktigt med vatten.

Gör så här med riset:

Häll olja i en kastrull, i med lagerblad, kanelstång och kryddorna och låt fräsa lite, sedan i med riset.

I med en nypa salt. Låt fräsa riset lite lite grann innan du lägger i vattnet.

Koka tills vatten absorberat helt, 15-20 min.

Garam masala

Enligt Markus Aulajay

Ainekset:

  • 3 ruokalusikallista korrianderfrön
  • 2 msk hel spiskumin
  • 1 kanelstång
  • 5 lagerblad
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 1 tl ruskeita sinapinsiemeniä
  • 1 msk hel grön kardemumma
  • 1 msk hel svart kardemumma
  • 1 msk hel kryddnejlika
  • 1 rkl fenkolin siemeniä
  • 3 torkade bockhornsklöver
  • 4 torkade röda chili

Tee tämä:

Rosta alla kryddor i en stekpanna några minuter.

Kör allt sedan i en mixer till en kryddblandning.

Seljanmarjajuoma kuplivaa ja timjamia

Ainekset

  • 3/4 kupillista vettä
  • 3/4 dl strösocker
  • 4 timjami-oksat
  • 2 1/2 dl väkevää seljanmarjamehua
  • 1 1/4 dl puristettua sitruunamehua
  • 75 cl kuiva kuohuviini
  • isbitar

Tee tämä

Lämmitä vettä, sokeria ja timjamia kattilassa, kunnes sokeri on liuennut. Anna jäähtyä ja vedä sisään 30 Käynnistä ajastin

Siivilöi ja sekoita timjamisiirappi, seljanmarja mehu ja sitruunamehu.

Kaada jäälaseihin ja kaada sitten kuohuviini päälle ja tarjoile.