Huggorm i sikte … igen

Häromdagen ”powerwalkade” jag och bäste MDa (granne, eller nästgårdsgranne i alla fall).
Då dök detta upp på trottoaren, den största huggorm jag sett live…tror jag i alla fall. Fetaste paddan hade han fångat. Zooma in på bilden, lite läbbigt var det.
MDa tog bilden, slängde en liten, liten pinne på ormen så den släppte taget om paddan och slingrade sig iväg. Paddan levde men rörde sig inte i fläcken. Fullsprutad med huggormsmgift….och inget hästblod hade vi på oss så vi kunde ge den motgift heller. Blev kanske mat för några skator…eller så kom han tillbaka, farfar huggorm. Kändes bara som att han inte skulle greja att svälja denna otroligt stora feta padda. Han hade fått hybris tror vi, MDa och jag.

20120809-095917.jpg

Så jag var ute och powerwalkade igen igår längs golfbanan i skogsbrynet på en stig och då kom mormor huggorm slingrandes bredvid mig, dock iväg från mig. Inte roligt…dock utan padda i munnen. Ska ni ut och plocka svamp i skogen nu så ta feta gummistövlar på er på nu är det nästan som ”snakes on a plane” hos oss.

Be Careful Out There
Anders

Ett svar på ”Huggorm i sikte … igen

  1. Det är bättre att inte skrämma iväg huggormen, paddan är redan full av giftet o kommer att dö iallafall. Och huggormen måste fånga ett byte till för att få mat o på så sätt dör två djur istället för bara ett. Paddan har blåst upp sig som försvar men när ormen börjar svälja den bakifrån pressas luften ut o den kan sluka bytet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *