Flippin’ Burgers hamburgerbröd

11 st á 70 gr

20 gram jäst
2,5 dl standardmjölk
425 gram vetemjöl special
12,5 gram strösocker
7,5 gram salt
25 gram honung
37,5 gram rapsolja

Pensling:
1 ägg
1 nypa salt
1 skvätt vatten

Gör så här:
Lös upp jästen i mjölken i hushållsassistentens bunke.
Väg upp mjöl, salt, socker mjölk, honung och rapsolja och häll det i bunken med jästblandningen.
Knåda degen i maskinen på medelhastighet i ca.12 minuter.
Sätt lock eller plastfolie på bunken och låt jäsa i 30 – 60 minuter.
Degen ska dubbla sin storlek.

Sätt ugn på 40 gr och dela under tiden degen i 11 lika delar
Rundriv, rund slät boll, degen lätt för hand på mjölat bakbord , varje bit ska väga ca.70 gram.
Rulla alltså till bollar och lägg dem på en smörad plåt. Platta sedan till bullarna med handflatan.
Stäng av ugnen och fyll en plåt med fingervarmt vatten och ställ på botten av ugnen. Ställ in plåtarna med bröden i mitten av ugnen och låt jäsa i ca 60 – 80 minuter tills de dubblat sin storlek.

Sätt ugnen på 230 grader.
Vispa ägg, salt och vatten med en gaffel.
Pensla hamburgerbröden, sätt in i ugnen, sänk värmen till 215 gr och grädda dem sedan i 6 – 8 minuter tills gyllenbruna.
Varje bröd ska vara ca 9 cm i diameter när det klara.

Överkurs: Stick en ugnstermometer i en av dem efter några minuter, när termometern når 93 grader är de färdiga.

Kommentera gärna inlägget :-)