Ingredienser:
- 400 gram pennepasta
 - 1 paket saffran (0,5 gram)
 - 200 gram pancetta
 - Ett knippe sparris
 - 1-2 vitlöksklyftor
 - 2 schalottenlökar
 - Färsk persilja
 - Citron
 - Olivolja
 - Smör
 - 1,5 dl vitt vin (gärna samma som dricks till maten)
 - 2,5 dl grädde
 - Pecorino
 
Gör så här:
- Skär pancettan i småbitar och lägg i en kall stekpanna på spisen – sätt på plattan.
 - Finhacka schalottenlök och vitlök.
 - Skär sparrisen i 1 cm långa bitar
 - Riv pecorinon på den sidan av rivjärnet som ”ploppar ut
 - Lägg i schalottenlöken och lite olivolja i pannan när pancettan fått fin färg .
 - Lägg i en klick smör tillsammans med vitlöken när löken börjat bli transparent, rör runt.
 - Ha i vinet och sedan sparrisen.
 - Späd saffran i lite vatten i en mugg och häll ner blandningen i stekpannan.
 - Tillsätt grädde och koka upp. Sänk sedan värmen, pressa i lite citronsaft och låt såsen puttra.
 - Koka upp rikligt saltat pastavatten och lägg i pastan. Koka ett par minuter kortare än vad det står på paketet.
 - Spara en mugg med pastavatten innan du häller av vattnet.
 - Tillsätt lite pasta i stekpannan i taget – se till att du inte använder för mycket pasta till för lite sås.
 - Avvakta hellre och späd successivt med pastavattnet.
 - Servera i en halvdjup tallrik och toppa med pecorino.
 
Bon Apetit!