Epiche Riche (Kruidenmengsel)

Wat is épice riche- Vier kruiden? Épice Riche is een kruidenmengsel dat bestaat uit 4 Verschillende kruiden (nootmuskaat, vitpeppar, Spice peper en anjers). Het is een Frans kruid zoals Tore Wetman sinds de gezworen. Hij runde restaurant Riche in Stockholm, Vandaar de naam Epiche Riche – Riche Spice. 2 deelt nootmuskaat en witte peper en 1 onderdeel van kruiden en kruidnagel.

Ingrediënten

  • 2 KRM Ground Nootmus
  • 2 KRM gemalen witte peper
  • 1 KRM Ground Spice
  • 1 KRM Ground Cloves

Doe dit:

1 Maal in kruidenmolen of hobbels allemaal Kruiden in mortel. Meng en Stor in luchtdichte pot. Verblijf weide maar het kruid is de beste in Nieuw ondersteunde of vers gemalen kruiden.

Amerikanska pannkakor ICA recept

  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl mjölk (3%)
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • 1 eieren
  • smör till stekning

Till servering:

  • florsocker att pudra över
  • Lönnsirap
  • Blåbär

Doe dit

För riktigt fluffiga pannkakor, ta lite mindre mjölk och blanda istället i en klicka creme fraiche eller yoghurt. Syran gör så att bakpulvret (basiskt) reagerar ordentligt.

  • Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  • Klop eerst onderaan melk, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.
  • Pensla en plättlagg eller en stekpanna med lite smör och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka.
  • bak ongeveer 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare zoals 1 1/2 minut.
  • Till servering: Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och servera med lönnsirap och blåbär.

Bookmaker toast

  • 4 bi!ar av bra kvalitet kött (ca 150-200g/styck)
  • 2 dl majonnäs
  • 2 msk grov skånsk senap
  • 2 theelepel dijonmosterd
  • 10 cm färsk pepparrot
  • 4 äggulor
  • 1 huvudsallad
  • 4 gott bröd typ surdegsbröd smör till steknig
  • Olja till stekning

Så här gör du

1. Rumstemperera köttet innan det ska stekas, salta och peppra på båda sidor.

2. Blanda majonnäs tillsammans med båda senapssorterna och ställ åt sidan.

3. Stek köttet i olja på hög värme så det får yta, låt köttet ligga i stekpanna och vänd inte för mycket. När köttet fått lätt färg, tillsätt smör till pannan för den goda smakens skull. Stek några minuter på varje sida och låt sedan köttet vila på en skärbräda innan det skärs upp.

4. Tvätta salladen och bryt fina blad till mackan. Skala och riv pepparroten.

5. Stek brödskivorna i smör, låt smöret bli gyllenbrunt innan brödet går i. Stek på båda sidor och lägg upp på tallriken. Stryk på senapskrämen på varje macka, fortsätt med sallad och f!na bitar av skuret kött.

6. Bygg sedan ett fågelbo av pepparrot på varje macka och placera en äggula i. Servera mackan genast med lite extra senapskräm till och njut.

Bästa och lättaste Grytbröd

¼ dels paket jäst

640 gr vatten 6,5 dl)

18 gr salt (3 tsk)

840 gr vetemjöl (14 dl)

Blanda ihop allt, ska inte knådas.

Na 20 mijn, dra degen fr 4 håll. Gör denna procedur 3 gr dvs var 20 mijn (tot en tim).

Verwarm de oven voor op 230 gr och sätt in gjutjärnsgryta med lock i 30 mijn)

Häll över degen i gjutjärnsgrytan med skarven nedåt. På med locket och in i ugnen i 30 min.

Na 30 mijn, ta av locket och låt grädda i ytterligare 15 min utan lock.

Ta ut och låt brödet vila 1 timme.