Tips på goda smakkombinationer Glass

Gör egen glass
Variera ingredienser och smaksättningar och överraska med hemgjord glass. Här får du många tips för att lyckas!

• Vaniljyoghurt-Äppelmos-Kanel, tillsätt lite grädde tillsätts för krämigare glass. 

• Lakrits-Hallon, lakritspulver el. kross av turkisk peppar och mosade hallon eller hallonsylt.
• Honung-saffran (ev apelsin), gärna med matyoghurt som bas.
• Rabarber-Kardemumma-Mandel, gör en rabarberkompott med kardemumma och blanda med glassmixen. Tillsätt mandelspån eller hackad mandel när glassen är nästan infrusen.
• Pepparkaka, blanda pepparkakskrydda och vaniljyoghurt eller vaniljfil (och gärna lite grädde). Tillsätt pepparkakssmulor i den halvfrysta glassen eller dekorera med krossade pepparkakor.
• Lingon-Kola, lingonsylt tillsätts glassmixen, kolasås ringlas i halvfrusen glass.
• Blåbär-Vit choklad, blåbärssylt med smält vit choklad som ringlas i halvfrusen glass.
• Kaffe-Choklad, tillsätt kaffe (kallt starkt kaffe eller snabbkaffepulver) och chokladsås i den 

Kommentera gärna inlägget :-)