- Förberedelse: 15 min
- Tillagning: 5 min
- Klart på: 20 min
Ingredienser:
- 100-150 gram avrunnen ansjovisfilé, en burk
- 4 hårdkokta ägg, hackade
- 3 msk dill, finhackad.
- 0,5 rödlök
- 2 msk gräslök, finhackad
- 2 msk orökt kaviar, Ejders
- 2 råa äggulor
- 1/2 dl creme fraiche alt lättvispad grädde
- 2 msk majonnäs
Tillagning:
- Koka äggen hårda ca 8 minuters koktid.
- Häll av ansjovis – spara gärna lite av spadet om du vill späda röra sedan. Hacka och tärna ansjovis, hacka dill och finhacka rödlök. Lägg i en bunke. Spara lite dill till garnering.
- Kyl och skala äggen. Hacka dem eller skär i små tärningar och tillsätt till bunken. Rör också ner äggulor och rör ihop.
- Blanda ner hackad gräslök, kaviar, creme fraiche/grädde och majonnäs. Späd ev. med lite av ansjovislagen om du vill ha gubbröran lösare samt mer salt och smakrik. Kan även smakas av med lite vitpeppar om man vill.
- Hit kan du förbereda röran och förvara i kylen.
- Garnera vid servering med mer finhackad dill och ev. mer gräslök samt rödlök om du vill.