Grym pommes frittes

Du behöver

2 l vatten
1 msk ättika, 12 %
1-2 kg mjölig potatis, ex Kung Edward
1 msk salt
frityrolja

Haga esto

Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Skär potatisen i stavar.

Steg 1
Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 acta. Potatisen ska inte spricka.

Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 acta.

Steg 2
Värm frityroljan till 180 calificador. Fritera potatisarna ca 1-2 acta. Ta upp låt torka på hushållspapper ca 20 acta.

Steg 3
Värm oljan till 180 calificador. Fritera potatisarna slutligen ca 3 acta. Låt torka på papper och salta före servering. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt ste

Chiligryta

1,2 kg arrecife alto, arrecife alto
1 MSK oregano
1 MSK spiskummin
1 dl vinäger, rödvinsvinäger
1 MSK honung
0,5 tärning(Con) oxbuljong, + 2,5 dl vatten
5 dl Öl, ljust
2 burk(Con) tomates, krossade
2 st laurel
2 MSK ingefära
2,5 st chilipeppar, urkärnade
10 st diente de ajo(o)
5 stjälk(Con) blekselleristjälk(Con)
2 st morot
2 st gul lök(Con)
1 paket bacon
1 st olja
2,5 st Chipotle
2 st paprika, röd

Tillagning

1. Putsa och tärna köttet i stora bitar. Bryn köttet i omgångar i olja i en gjutjärnsgryta. Ta upp köttet.

2. Strimla baconet. Hacka lök, zanahorias, apio, vitlök, chili och ingefära fint och fräs i grytan, så att det får lite färg.

3. Lägg tillbaka köttet och slå på tomatkross, öl och buljong. Tillsätt honung, vinäger och kryddor och låt köttet sjuda långsamt i 1 timme.

4. Kärna ur och dela paprikorna i stora bitar. Lägg ner i grytan och koka ytterligare i 1–2 timmar eller tills köttet känns riktigt mört.

5. Smaka av och servera med chilistuvad majs, svart bönröra och bröd.

Hamburguesa

Du behöver

  • 600 g kalvfärs,,de,helada,,sv,pero no congelados,,sv,g crema,,sv,helado,,sv,cucharadita epiche Riche / cuatro especias,,sv,pan viejo días dl,,sv,remache,,en,dl guisantes verdes,,sv,puré de patatas,,sv,g patata,,sv,la mitad de la crema / leche,,sv,Peel y hervir potatisen.Blanda media parte inferior de la carne suelo helado en una licuadora matberedare.Tillsätt,,sv,de la crema,,sv,sal y la mitad de las yemas de huevo, mientras la máquina está funcionando,,sv,mezcle hasta que es suave carne picada,,sv,Si se suma todo en un bol y hacer lo mismo otra vez,,sv,Mezclar la carne picada junto con la restante,,sv,Cuando todo está picada y mezclada en un tazón,,sv,rechazado la última crema a mano con las especias,,sv,Panera cuatro hamburguesas de pan rallado finamente días de edad o pan rallado presiona a través de un tamiz,,sv, iskall, men ej frusen
  • sal
  • 500 g grädde, iskall
  • 4 yemas de huevo, iskalla
  • 0,5 tsk epiche riche/fyra kryddor
  • 3 dl dagsgammalt bröd, rivet
  • 100 g mantequilla
  • 2 dl gröna ärtor

Potatismos

  • 800 g potatis, skalad
  • 2 crema de leche dl, hälften grädde/mjölk
  • 200 g mantequilla
  • sal

Accesorios:

  • arándanos rojos crudos

Haga esto

Skala och koka potatisen.Blanda ner hälften av den iskalla färsen i en mixer matberedare.Tillsätt 1/3 av grädden, salt och hälften av äggulorna medan maskinen är igång, mixa tills färsen är slät.

Lägg upp allt i en skål och gör samma sak igen.

Mixa den resterande färsen tillsammans med 1/3 av grädden, salt och hälften av äggulorna medan maskinen är igång.

När all färs är mixad och i en skål, vänd ner den sista grädden för hand tillsammans med kryddblandningen.

Panera fyra färsbiffar i finrivet dagsgammalt bröd eller ströbröd som pressats genom en sil.

A continuación, se fríen en mantequilla a fuego medio para que reciban zona dorada y no quemados,,sv,Escurrir las patatas y mezclar sin problemas con una batidora eléctrica junto con la mantequilla y la mantequilla,,sv,Bryn,,en,cuando empieza a oler las nueces y oscurece,,sv,Retirar del calor y doblar los guisantes,,sv,Servir con puré de Wallenberg,,sv,guisantes y arándanos rojos,,sv,Epiche Riche = cuatro especias,,sv,porción consiste en,,sv,pizcas de nuez moscada,,sv,especias KRM Peppi,,is,diente de pellizcos,,sv,Dual todo porque quiere más,,sv,de,,pt,especias,,sv,g pelado,,sv,avellanas tostadas,,sv,g de chocolate negro de buena calidad,,sv,La ralladura y el jugo de,,sv,cucharadas de aceite de coco,,sv,Mezclar las avellanas y chocolate negro finamente en una licuadora,,sv,Añadir la ralladura de naranja y jugo,,sv,miel,,sv.

Häll av vattnet från potatisen och mixa slät med elvisp tillsammans med gräddmjölk och smör.

Smaka av med salt.

Bryn 100 g mantequilla, när det börjar dofta nötter och blir mörkare, ta av från värmen och vänd ner ärtorna.

Servera Wallenbergarna med mos, ärtor och rårörda lingon.

Epiche Riche = fyra kryddor, 1 portion består av:

  • 1 krm Muskotnöt,
  • 1 krm kryddpeppar,
  • 2 krm vitpeppar,
  • 1krm kryddnejlika.

Dubbla allt eftersom man vill ha större “dos” av kryddor.

Hemmagjord Nutella

Ingredientes:

  • 175 g skalade, rostade hassel nötter
  • 100 g mörk choklad av god kvalitet, 70 %
  • Skal och saft av 1 apelsin
  • 3 cucharadas de miel
  • 2 msk kokosolja
  • 1 nypa flingsalt


Haga esto:

  1. Mixa hasselnötter och mörk choklad fint i en mixer.
  2. Tillsätt rivet apelsinskal och saft, honung, aceite de coco y la sal del mar y seguir mezclando hasta que se funde y se convierte en suave,,sv,Verter nutellan en un frasco de vidrio y mantenerse fresco en el refrigerador,,sv,Tome la crema bien antes de usar,,sv,ya que se solidifica en la nevera,,sv,bridge_dock #Stockholm # Jarfalla,,sv,#power_walk Görveln #Stockholm,,en,la pizza #homemade #wilaneva,,en.
  3. Häll upp nutellan i en glasburk och förvara svalt i kylskåp.
  4. Ta fram krämen i god tid före användning, eftersom den stelnar i kylskåp.